Начин на приготвяне:
1.Почистете двата вида зеле, чушките и морковите. Нарежете ги на тънки ивици и ги сложете в купа.
2. Нарежете на ситно лука и кориандъра.
3. За дресинга запечете семената кимион в сух тиган и след това ги счукайте в хаванче заедно със сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете подправките в купичка и добавете сока от лайм, оцета, меда и зехтина. Разбъркайте енергично.
4. Залейте зеленчуците с дресинга и поръсете с лука и кориандъра. Разбъркайте добре.
2. Нарежете на ситно лука и кориандъра.
3. За дресинга запечете семената кимион в сух тиган и след това ги счукайте в хаванче заедно със сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете подправките в купичка и добавете сока от лайм, оцета, меда и зехтина. Разбъркайте енергично.
4. Залейте зеленчуците с дресинга и поръсете с лука и кориандъра. Разбъркайте добре.
Продукти
- 0.25 глава червено зеле
- 0.25 глава зеле
- 1 жълта чушка
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 2 моркова
- 4 стръка пресен лук
- 0.5 връзка кориандър
За дресинга:
- 1 с.л. семена кимион
- 0.5 ч.л. сол
- 0.25 ч.л. прясно смлян черен пипер
- 2 с.л. винен оцет
- 1 с.л. мед
- 60 мл зехтин