1.Почистете двата вида зеле, чушките и морковите. Нарежете ги на тънки ивици и ги сложете в купа.

2. Нарежете на ситно лука и кориандъра.

3. За дресинга запечете семената кимион в сух тиган и след това ги счукайте в хаванче заедно със сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете подправките в купичка и добавете сока от лайм, оцета, меда и зехтина. Разбъркайте енергично.

4. Залейте зеленчуците с дресинга и поръсете с лука и кориандъра. Разбъркайте добре.

Продукти

  • 0.25 глава червено зеле 0.25 глава зеле 1 жълта чушка 1 червена чушка 1 зелена чушка 2 моркова 4 стръка пресен лук 0.5 връзка кориандърЗа дресинга:1 с.л. семена кимион 0.5 ч.л. сол 0.25 ч.л. прясно смлян черен пипер 2 с.л. винен оцет 1 с.л. мед 60 мл зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички