Салата "Дъга"
Рецепта от: Стоян и Лора
1.Почистете двата вида зеле, чушките и морковите. Нарежете ги на тънки ивици и ги сложете в купа.
2. Нарежете на ситно лука и кориандъра.
3. За дресинга запечете семената кимион в сух тиган и след това ги счукайте в хаванче заедно със сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете подправките в купичка и добавете сока от лайм, оцета, меда и зехтина. Разбъркайте енергично.
4. Залейте зеленчуците с дресинга и поръсете с лука и кориандъра. Разбъркайте добре.
2. Нарежете на ситно лука и кориандъра.
3. За дресинга запечете семената кимион в сух тиган и след това ги счукайте в хаванче заедно със сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете подправките в купичка и добавете сока от лайм, оцета, меда и зехтина. Разбъркайте енергично.
4. Залейте зеленчуците с дресинга и поръсете с лука и кориандъра. Разбъркайте добре.
Продукти
- 0.25 глава червено зеле 0.25 глава зеле 1 жълта чушка 1 червена чушка 1 зелена чушка 2 моркова 4 стръка пресен лук 0.5 връзка кориандърЗа дресинга:1 с.л. семена кимион 0.5 ч.л. сол 0.25 ч.л. прясно смлян черен пипер 2 с.л. винен оцет 1 с.л. мед 60 мл зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Джейми Оливър
Пиле пири-пири
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата