Начин на приготвяне:

1.Почистете двата вида зеле, чушките и морковите. Нарежете ги на тънки ивици и ги сложете в купа.

2. Нарежете на ситно лука и кориандъра.

3. За дресинга запечете семената кимион в сух тиган и след това ги счукайте в хаванче заедно със сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете подправките в купичка и добавете сока от лайм, оцета, меда и зехтина. Разбъркайте енергично.

4. Залейте зеленчуците с дресинга и поръсете с лука и кориандъра. Разбъркайте добре.

Продукти

  • 0.25 глава червено зеле
  • 0.25 глава зеле
  • 1 жълта чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 2 моркова
  • 4 стръка пресен лук
  • 0.5 връзка кориандър

За дресинга:

  • 1 с.л. семена кимион
  • 0.5 ч.л. сол
  • 0.25 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 2 с.л. винен оцет
  • 1 с.л. мед
  • 60 мл зехтин

Свързани рецепти