Йоланта Делибозова - Йоли

Йоланта Делибозова - Йоли

Йоланта Делибозова е завършила Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. От 1994 г. работи като артист-оркестрант в Софийската филхармония. Многократно е солистка на Бургаската и Русенската филхармония, както и на Филхармония Крайова, Румъния.

Голямата страст на музикантката е готвенето, която наследява от баба си. Йоли обича да експериментира и да интерпретира по свой начин видяни и чути рецепти. Много държи на визията на приготвените от нея неща. Като готвач, Йоли черпи вдъхновение от всичко, което я заобикаля и вярва в основните съставки на всяка рецепта – любов и фантазия. Затова и нещата, които приготвя пред камерите, не се различават от тези, които приготвя вкъщи, за семейството си.

Повече от 7 години Йоли поддържа собствен кулинарен блог. 

В търсене на вдъхновение Йоли често отива в къща в планината. Освен идеи тя намира там и пресни, сезонни продукти. Новото предаване „Домашно приготвени рецепти с Йоли“ е посветено на тези моменти. С усмивка, Йоли споделя със зрителите страстта си към приготвяне на вкусна и красива храна. Тя експериментира в кухнята, използвайки както български традиционни рецепти, така и рецепти от цял свят.

Бягството от града, дори за ден, връщането към естествените продукти и експериментите в кухнята са в пълна хармония с визията на 24KITCHEN –  „Готви умно. Живей по-добре“.  

  • Пиле на лютикаРецепти
    Пиле на лютика

    Пиле на лютика по селски е българска рецепта, подходяща за лятото, съчетаваща пържено пилешко месо и печени зеленчуци. 1. За тази рецепта за пиле лютика на фурна нарежете пилето на малки парчета...

  • ПареникРецепти
    Пареник

    1. В тенджерка сипете млякото, посолете и прибавете маслото (отделете около 2 с. л. за намасляване на съда). Оставете сместа да кипне. Постепенно сипвайте качамака и бъркайте енергично с бъркалка или...

  • Морски шишчета с шафран и чеснови крутониРецепти
    Морски шишчета с шафран и чеснови крутони

    1.  В голяма купа сложете шафрана, залейте го с гореща вода, колкото да се разтвори. След това налейте виното, подправете с настъргана лимонова кора, розмарин, мащерка, пипер меланж и сол. 2.  Нареже...

  • Пикантна доматена салатаРецепти
    Пикантна доматена салата

    1. Нарежете целината на кубчета и я сложете я в блендер. 2. Прибавете чесъна, зехтина, лютите чушки, магданоза и пасирайте. Овкусете със сол и налейте още зехтин, ако е небоходимо. 3. Нарежете домат...