Орехов дресинг за зелена салата
1. За дресинга смесете в купа оцета, горчицата и меда. Разбъркайте добре.
2. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете ореховото масло и зехтина. Разбъркайте.
3. Нарежете орехите и ги добавете към останалите продукти. Разбъркайте.
4. Подберете различни видове прясна зелена салата - "дъбово листо", "агнешко ухо" и рукола. Измийте и подсушете листата, сложете ги в купа. Полейте салатата с дресинг непосредствено преди консумация.
5. Накрая нарежете на ситно дивия лук и го добавете.
2. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете ореховото масло и зехтина. Разбъркайте.
3. Нарежете орехите и ги добавете към останалите продукти. Разбъркайте.
4. Подберете различни видове прясна зелена салата - "дъбово листо", "агнешко ухо" и рукола. Измийте и подсушете листата, сложете ги в купа. Полейте салатата с дресинг непосредствено преди консумация.
5. Накрая нарежете на ситно дивия лук и го добавете.
Продукти
- 2 с.л. бял оцет 1 ч.л. горчица 1 с.л. мед 2 с.л. орехово масло 50 г орехи сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Джейми Оливър
Салата "Нисоаз"
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Пиле пири-пири
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш