Лесна рецепта за предястие, сготвено на открито. Халумито се пече върху скара и се поднася с пикантния дип от авокадо.

Продукти

  • 250 г сирене Халуми
  • 1 лимон
  • пресни листа босилек и мента
  • 2 люти чушки Халапеньо
  • 5 стръка пресен лук
  • пресен риган
  • шепа пресен кориандър
  • 1 пълна с.л. майонеза
  • Зехтин
  • 2 узрели авокадо
  • 2 лайма, сок
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. За дипа от авокадо нарежете пресния лук на тънки кръгчета и го сложете в купа. Изтискайте сока от 2 лайма върху лука. Добавете нарязаните на ситно люти чушки – без дръжките и семките. Добавете и нарязаните кориандър и пресен риган. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разрежете на две всяко авокадо, отстранете костилката му и издълбайте вътрешността му направо в купата. Разбъркайте всичко много добре, като намачквате авокадото.
  • 2. Нарежете халумито на парчета с дебелина около 1 см. Поръсете ги със зехтин и едро смлян черен пипер и ги поставете върху загрята скара или в грил-тиган. Печете по 3 минути от всяка страна.
  • 3. Сервирайте печеното халуми с дип от авокадо.

Свързани рецепти

Виж всички