Печено халуми с дип от авокадо
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Лесна рецепта за предястие, сготвено на открито. Халумито се пече върху скара и се поднася с пикантния дип от авокадо.
Продукти
- 250 г сирене Халуми
- 1 лимон
- пресни листа босилек и мента
- 2 люти чушки Халапеньо
- 5 стръка пресен лук
- пресен риган
- шепа пресен кориандър
- 1 пълна с.л. майонеза
- Зехтин
- 2 узрели авокадо
- 2 лайма, сок
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. За дипа от авокадо нарежете пресния лук на тънки кръгчета и го сложете в купа. Изтискайте сока от 2 лайма върху лука. Добавете нарязаните на ситно люти чушки – без дръжките и семките. Добавете и нарязаните кориандър и пресен риган. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разрежете на две всяко авокадо, отстранете костилката му и издълбайте вътрешността му направо в купата. Разбъркайте всичко много добре, като намачквате авокадото.
- 2. Нарежете халумито на парчета с дебелина около 1 см. Поръсете ги със зехтин и едро смлян черен пипер и ги поставете върху загрята скара или в грил-тиган. Печете по 3 минути от всяка страна.
- 3. Сервирайте печеното халуми с дип от авокадо.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Запечено сирене със сушени смокини
Рецепти Надия Хюсеин
Шишчета от халуми и диня с тамариндов дип
Рецепти Надия Хюсеин
Пържени пръчици от халуми
Рецепти Стоян и Лора
Тиквички на грил с разядка от сирене
Рецепти Стоян и Лора
Разядка от патладжани и крем сирене
Рецепти Лука Чиано
Хапки от полента с горгонзола и салам
Рецепти Донал Скиан
Фалшиво фондю
Рецепти Лука Чиано
Ньоко фрито с пушена скаморца
Рецепти Лука Чиано
Суфле от пармезан с поширани круши