Соленият и леко скърцащ вкус на халумито се съчетава наистина много добре със сладостта на леко запечените нектарини. А за да превърнете тези продукти в едно удивително ястие, ще са необходима само малко мед, лимон и риган.

Продукти

  • 250 г халуми
  • 2 нектарини
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. мед
  • щипка риган
  • лимонов сок

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете на филии халумито. Подредете ги в загрят тиган с 1-2 с.л. зехтин. Запечете до златист цвят, около 2-3 минути и обърнете.
  • 2. Разполовете нектарините, отстранете костилките им и ги нарежете на резени. Добавете ги в тигана при сиренето и ги поръсете с мед, щипка сушен риган и лимонов сок. Гответе, докато сиренето се запече и от другата страна.
  • 3. Пресипете нектарините с халуми в чиния и поръсете с тънка струйка мед. Поднесете ги топли.

Свързани рецепти

Виж всички