Печени нектарини с халуми и мед
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Соленият и леко скърцащ вкус на халумито се съчетава наистина много добре със сладостта на леко запечените нектарини. А за да превърнете тези продукти в едно удивително ястие, ще са необходима само малко мед, лимон и риган.
Продукти
- 250 г халуми
- 2 нектарини
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. мед
- щипка риган
- лимонов сок
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете на филии халумито. Подредете ги в загрят тиган с 1-2 с.л. зехтин. Запечете до златист цвят, около 2-3 минути и обърнете.
- 2. Разполовете нектарините, отстранете костилките им и ги нарежете на резени. Добавете ги в тигана при сиренето и ги поръсете с мед, щипка сушен риган и лимонов сок. Гответе, докато сиренето се запече и от другата страна.
- 3. Пресипете нектарините с халуми в чиния и поръсете с тънка струйка мед. Поднесете ги топли.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Поширани круши с крамбъл и карамелен сос
Рецепти Нико Рейнолдс
Близалки от печена диня с козе сирене
Рецепти Том Керидж
Печени на скара нектарини
Рецепти Кирстен Тиболс
Ягоди в шоколад
Рецепти Лука Чиано
Смокини с прошуто и горгонзола
Рецепти Нико Рейнолдс
Карамелизиран бананов сплит с кокосов крем
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Джъстин Скофийлд
Лимонов десерт
Рецепти Джъстин Скофийлд
Павлова "Банофи"
Рецепти Джъстин Скофийлд
Фусилини ала Путанеска