Шишчета от халуми и диня с тамариндов дип
Рецепта от: Надия Хюсеин
Този тамариндов дип може да бъде поднесен към най-различни ястия. Но е много подходящ за тези шишчета - смес от хрупкав хляб, сочна диня и солено сирене.
Продукти
- За маринатата:
- 75 мл зехтин
- 1 ч.л. сол с вкус на лук
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- За шишчетата:
- 500 г халуми
- 700 г диня
- 150 г бял хляб
- За дипа:
- 95 г тамариндова паста
- 60 г течен мед
- ½ ч.л. канела
- 1 малка глава червен лук
Начин на приготвяне:
- 1. Накиснете дървени шишчета в студена вода за 15 минути.
- 2. Нарежете сиренето Халуми на кубчета по 2 см и ги сложете в дълбока чиния. Залейте ги с вряща вода и ги оставете за 20 минути.
- 3. Нарежете динята на кубчета със същите размери като сиренето, като премахнете кората и семките и. Нарежете и хляба на същите кубчета, като отстраните кората му.
- 4. Нанижете на шишчетата кубчета хляб, сирене и диня и повторете.
- 5. За маринатата смесете продуктите в купичка.
- 6. Намажете шишчетата с марината от всички страни с помощта на четка. Поставете върху добре загрята скара и печете общо 6 минути, като ги обръщате на всеки 1-2 минути.
- 7. За дипа смесете в купичка тамариндовата паста с меда и канелата. Добавете 100 мл вода и разбъркайте до хомогенност. Накрая добавете нарязания на ситно лук и разбъркайте отново.
- 8. Поднесете топлите шишчета с дипа от тамаринд.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Запечено сирене със сушени смокини
Рецепти Надия Хюсеин
Пържени пръчици от халуми
Рецепти Стоян и Лора
Тиквички на грил с разядка от сирене
Рецепти Стоян и Лора
Разядка от патладжани и крем сирене
Рецепти Лука Чиано
Хапки от полента с горгонзола и салам
Рецепти Лука Чиано
Ньоко фрито с пушена скаморца
Рецепти Нико Рейнолдс
Печено халуми с дип от авокадо
Рецепти Лука Чиано
Суфле от пармезан с поширани круши
Рецепти Надия Хюсеин
Мюсли с манго и лайм