1. Накъсайте карфиола и броколите на розички. Сгответе ги на пара за около 5-8 минути, трябва леко да омекнат, а в средата да са още хрупкави.
  2. Накълцайте чесъна и го запържете за кратко в сгорещеното масло. Добавете брашното и гответе, докато придобие светлокафяв цвят.
  3. Налейте млякото и бъркайте, докато се получи гъст гладък сос. Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.
  4. Изсипете соса в тава, отгоре настържете сиренето чедър, подредете зеленчуците, посолете ги.
  5. Смелете лешниците и хляба в блендер. Към тях добавете настъргания пармезан и зехтина. С тези трохи покрийте зеленчуците и овкусете със сол и пипер.
  6. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато получат златиста коричка - около 10 минути.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

  • 1 глава броколи
  • 1 глава карфиол
  • 500 мл прясно мляко
  • 2 с.л. брашно
  • 50 г сирене „Чедър“
  • 50 г сирене „Пармезан“
  • 1 щипка индийско орехче
  • 1 голяма скилидка чесън
  • 50 г краве масло
  • 30 мл зехтин
  • 1 филия бял хляб
  • 30 г лешници
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички