Гратен с броколи и карфиол
Рецепта от: Стоян и Лора
- Накъсайте карфиола и броколите на розички. Сгответе ги на пара за около 5-8 минути, трябва леко да омекнат, а в средата да са още хрупкави.
- Накълцайте чесъна и го запържете за кратко в сгорещеното масло. Добавете брашното и гответе, докато придобие светлокафяв цвят.
- Налейте млякото и бъркайте, докато се получи гъст гладък сос. Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.
- Изсипете соса в тава, отгоре настържете сиренето чедър, подредете зеленчуците, посолете ги.
- Смелете лешниците и хляба в блендер. Към тях добавете настъргания пармезан и зехтина. С тези трохи покрийте зеленчуците и овкусете със сол и пипер.
- Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато получат златиста коричка - около 10 минути.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Продукти
- 1 глава броколи
- 1 глава карфиол
- 500 мл прясно мляко
- 2 с.л. брашно
- 50 г сирене „Чедър“
- 50 г сирене „Пармезан“
- 1 щипка индийско орехче
- 1 голяма скилидка чесън
- 50 г краве масло
- 30 мл зехтин
- 1 филия бял хляб
- 30 г лешници
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне