Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:30 | Четвъртък, 12 декември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Накъсайте карфиола и броколите на розички. Сгответе ги на пара за около 5-8 минути, трябва леко да омекнат, а в средата да са още хрупкави.
  2. Накълцайте чесъна и го запържете за кратко в сгорещеното масло. Добавете брашното и гответе, докато придобие светлокафяв цвят.
  3. Налейте млякото и бъркайте, докато се получи гъст гладък сос. Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.
  4. Изсипете соса в тава, отгоре настържете сиренето чедър, подредете зеленчуците, посолете ги.
  5. Смелете лешниците и хляба в блендер. Към тях добавете настъргания пармезан и зехтина. С тези трохи покрийте зеленчуците и овкусете със сол и пипер.
  6. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато получат златиста коричка - около 10 минути.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

1 глава броколи

1 глава карфиол

500 мл прясно мляко

2 с.л. брашно

50 г сирене „Чедър“

50 г сирене „Пармезан“

1 щипка индийско орехче

1 голяма скилидка чесън

50 г краве масло

30 мл зехтин

1 филия бял хляб

30 г лешници

сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти