Понички от парено тесто
Рецепта от: Стоян и Лора
- За тестото в купа смесете брашното и бакпулвера. Прибавете захарта и разбъркайте.
- Кипнете 250 мл вода заедно с маслото, настърганата лимонова кора и канелата. По желание добавете щипка сол.
- Прибавете сухите съставки като бъркате енергично няколко минути, за да не стане тестото на бучки. Щом започне да се отделя от стените на съда, дръпнете от огъня и прехвърлете в купа.
- Едно по едно добавяйте яйцата и разбивайте с миксер. С чаени лъжички вземете от сместа и пуснете в горещото олио. Пържете на маслена баня до готовност. Извадете в тава върху решетка, за да се отцедят поничките от излишната мазнина.
- Разбийте крем сиренето с конфитюра, сметаната и захарта. Сложете сместа в пош и напълнете поничките.
- Разтопете шоколада на водна баня и декорирайте готовите поничките.
Продукти
- За тестото:
- 125 г брашно
- 5 г бакпулвер
- 15 г захар
- 3 яйца
- 1 с.л. краве масло
- кората от 1 лимон
- 1 щипка канела
- 1 щипка сол
- олио за пържене
- За крема:
- 250 крем сирене
- 200 мл течна животинска сметана
- 100 г конфитюр от малини
- 50 г захар
- За украса:
- 100 г шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"