1. За тестото в купа смесете брашното и бакпулвера. Прибавете захарта и разбъркайте.
  2. Кипнете 250 мл вода заедно с маслото, настърганата лимонова кора и канелата. По желание добавете щипка сол.
  3. Прибавете сухите съставки като бъркате енергично няколко минути, за да не стане тестото на бучки. Щом започне да се отделя от стените на съда, дръпнете от огъня и прехвърлете в купа.
  4. Едно по едно добавяйте яйцата и разбивайте с миксер. С чаени лъжички вземете от сместа и пуснете в горещото олио. Пържете на маслена баня до готовност. Извадете в тава върху решетка, за да се отцедят поничките от излишната мазнина.
  5. Разбийте крем сиренето с конфитюра, сметаната и захарта. Сложете сместа в пош и напълнете поничките.
  6. Разтопете шоколада на водна баня и декорирайте готовите поничките.

Продукти

  • За тестото:
  • 125 г брашно
  • 5 г бакпулвер
  • 15 г захар
  • 3 яйца
  • 1 с.л. краве масло
  • кората от 1 лимон
  • 1 щипка канела
  • 1 щипка сол
  • олио за пържене
  • За крема:
  • 250 крем сирене
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 100 г конфитюр от малини
  • 50 г захар
  • За украса:
  • 100 г шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички