Чийзкейк с лайм и бял шоколад
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Сложете бисквитите в чопър, прибавете разтопеното масло и ги смелете. Изсипете сместа във форма за печене, разпределете равномерно по дъното и притиснете хубаво, да се оформи блат. Запечете за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
2. Разбийте крем сиренето, заквасената сметана, яйцата и захарта. Овкусете с настърганата кора от лайм и част от сока на цитрусите.
3. Разтопете шоколада на водна и го добавете към сместа с крем сирене.
4. Изсипете крема върху основата и го разпределете равномерно. Изпечете десерта на водна баня в загрята на 150 градуса фурна за около час.
5. Охладете и сервирайте с чипс от лайм.
Продукти
- 150 г шоколадови бисквити
- 50 г краве масло
- 700 г крем сирене
- 2 яйца
- 200 г заквасена сметана
- 200 г бял шоколад
- 150 г захар
- 10 г бурбонска ванилова захар
- 4 лайма
- чипс от лайм за сервиране
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска