Това са вкусни пържени хапки от пресни домати, лук и брашно. Идеални за предястие.

Продукти

  • 1 кг червени домати
  • 500 г лук
  • 3-4 стръка мента
  • 1/2 ч.л. риган
  • 175 г брашно
  • 1 1/2 ч.л. бакпулвер
  • олио за пържене
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Почистете доматите от семките. Нарежете ги на кубчета. Поръсете със сол и оставете да престоят 1–2 часа в цедка, за да излезе водата им. Отцедете и изстискайте с ръце.
  • 2. Настържете лука на ренде, посолете го и го оставете и него за 1–2 часа в цедка. Отцедете много добре, ако трябва изстискайте с ръце.
  • 3. Разбъркайте брашното с бакпулвера и сол.
  • 4. В купа разбъркайте доматите с лука, наситнената мента, риган, черен пипер сместа с брашното.
  • 5. Гребвайте с две лъжици от сместа и пържете в олио до златисто.

Свързани рецепти

Виж всички