Пържени доматени хапки
Рецепта от: Стоян и Лора
Това са вкусни пържени хапки от пресни домати, лук и брашно. Идеални за предястие.
Продукти
- 1 кг червени домати
- 500 г лук
- 3-4 стръка мента
- 1/2 ч.л. риган
- 175 г брашно
- 1 1/2 ч.л. бакпулвер
- олио за пържене
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете доматите от семките. Нарежете ги на кубчета. Поръсете със сол и оставете да престоят 1–2 часа в цедка, за да излезе водата им. Отцедете и изстискайте с ръце.
- 2. Настържете лука на ренде, посолете го и го оставете и него за 1–2 часа в цедка. Отцедете много добре, ако трябва изстискайте с ръце.
- 3. Разбъркайте брашното с бакпулвера и сол.
- 4. В купа разбъркайте доматите с лука, наситнената мента, риган, черен пипер сместа с брашното.
- 5. Гребвайте с две лъжици от сместа и пържете в олио до златисто.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Аспержи, домати и артишок