1. Извадете месото от хладилника 20 минути преди готвене.

2. Направете тънки прорези върху кожата на филето, овкусете със сол и пипер меланж от всички страни.

3. Сложете филето с кожата надолу в студен тиган и поставете на котлона. Отстранявайте периодично мазнината, която се образува. Гответе около 5 минути от всяка страна. Когато е готово извадете и сложете в тава, по желание покрийте с алуминиево фолио и дръжте на топло.

4. В същия тиган загрейте маслото и запържете брашното. Настържете кората на 1 портокал, а сока налейте запърженото брашно, заедно с оцета. Разбъркайте хубаво. Добавете меда, овкусете със сол и кайенски пипер, налейте около 50 мл вода и гответе за кратко, докато се сгъсти.

5. Дръпнете от котлона и по желание сложете малка бучица масло, за да стане сосът кадифен. Прибавете настърганата кора на портокала и отделените филета.

6. Бланширайте фасула във вряща подсолена вода, отцедете и сложете в касерола с маслото, посолете и загрейте за кратко. Дръжте на топло до момента на сервиране.

7. Нарежете патешкото филе на парчета, поставете в чиния, отстрани сложете фасула, и залейте месото деликатно с портокаловия сос и аранжирайте с парченца портокал.

Продукти

  • 2 бр. патешко магре
  • сол и пипер меланж на вкус
  • За портокаловия сос:
  • 2 портокала
  • 2 с.л. мед
  • 2 с.л. малинов оцет (или бял винен)
  • 1 с.л. брашно
  • 20 г краве масло
  • 1 щипка кайенски пипер
  • сол на вкус
  • Гарнитура:
  • 200 г замразен зелен фасул (два цвята)
  • 20 г краве масло
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички