Патешко магре с портокалов сос
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Извадете месото от хладилника 20 минути преди готвене.
2. Направете тънки прорези върху кожата на филето, овкусете със сол и пипер меланж от всички страни.
3. Сложете филето с кожата надолу в студен тиган и поставете на котлона. Отстранявайте периодично мазнината, която се образува. Гответе около 5 минути от всяка страна. Когато е готово извадете и сложете в тава, по желание покрийте с алуминиево фолио и дръжте на топло.
4. В същия тиган загрейте маслото и запържете брашното. Настържете кората на 1 портокал, а сока налейте запърженото брашно, заедно с оцета. Разбъркайте хубаво. Добавете меда, овкусете със сол и кайенски пипер, налейте около 50 мл вода и гответе за кратко, докато се сгъсти.
5. Дръпнете от котлона и по желание сложете малка бучица масло, за да стане сосът кадифен. Прибавете настърганата кора на портокала и отделените филета.
6. Бланширайте фасула във вряща подсолена вода, отцедете и сложете в касерола с маслото, посолете и загрейте за кратко. Дръжте на топло до момента на сервиране.
7. Нарежете патешкото филе на парчета, поставете в чиния, отстрани сложете фасула, и залейте месото деликатно с портокаловия сос и аранжирайте с парченца портокал.
Продукти
- 2 бр. патешко магре
- сол и пипер меланж на вкус
- За портокаловия сос:
- 2 портокала
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. малинов оцет (или бял винен)
- 1 с.л. брашно
- 20 г краве масло
- 1 щипка кайенски пипер
- сол на вкус
- Гарнитура:
- 200 г замразен зелен фасул (два цвята)
- 20 г краве масло
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне