Мариновани пилешки гърди на тиган с кремообразна царевица
Рецепта от: Стоян и Лора
1. За саламурата в 2 л вода сложете солта, захарта, мащерката, меда, дафиновите листа и марсалата. Разбърквайте, докато солта и захарта се разтворят.
2. Почистете пилешкото и го сложете в саламурата. Притиснете с чиния и го приберете в хладилник за 2–4 часа.
3. За царевицата нарежете лука и го запържете в маслото заедно с щипка сол. Добавете царевицата и запържете и нея. Налейте бульона и овкусете с ригана, майорана, сол и черен пипер на вкус. Гответе 10 минути.
4. Налейте сметаната и пасирайте грубо.
5. Подсушете пилешкото месо. В тиган загрейте маслото и пуснете чесъна и стръковете мащерката. Сгответе месото от двете страни до златисто.
6. Поднесете пилешкото с кремообразната царевица.
Продукти
- За саламурата:
- 150 г морска сол
- 50 г захар
- 100 мл марсала (или друго ликьорно вино)
- 100 г мед
- 4 стръка мащерка
- 2 дафинови листа
- За пилешкото:
- 800 г пилешки гърди
- 50 г краве масло
- 1 скилидки чесън
- 2 стръка мащерка
- За царевицата:
- 2 консерви царевица (по 400 г)
- 1 глава червен лук
- 200 мл зеленчуков бульон
- 200 мл животинска сметана
- 50 г краве масло
- 1/2 ч.л. сух риган
- 1/2 ч.л. майоран
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне