1. За саламурата в 2 л вода сложете солта, захарта, мащерката, меда, дафиновите листа и марсалата. Разбърквайте, докато солта и захарта се разтворят.

2. Почистете пилешкото и го сложете в саламурата. Притиснете с чиния и го приберете в хладилник за 2–4 часа.

3. За царевицата нарежете лука и го запържете в маслото заедно с щипка сол. Добавете царевицата и запържете и нея. Налейте бульона и овкусете с ригана, майорана, сол и черен пипер на вкус. Гответе 10 минути.

4. Налейте сметаната и пасирайте грубо.

5. Подсушете пилешкото месо. В тиган загрейте маслото и пуснете чесъна и стръковете мащерката. Сгответе месото от двете страни до златисто.

6. Поднесете пилешкото с кремообразната царевица.

 

 

Продукти

  • За саламурата:
  • 150 г морска сол
  • 50 г захар
  • 100 мл марсала (или друго ликьорно вино)
  • 100 г мед
  • 4 стръка мащерка
  • 2 дафинови листа
  • За пилешкото:
  • 800 г пилешки гърди
  • 50 г краве масло
  • 1 скилидки чесън
  • 2 стръка мащерка
  • За царевицата:
  • 2 консерви царевица (по 400 г)
  • 1 глава червен лук
  • 200 мл зеленчуков бульон
  • 200 мл животинска сметана
  • 50 г краве масло
  •  1/2 ч.л. сух риган
  • 1/2 ч.л. майоран
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички