Баски чийзкейк с малини
Рецепта от: Стоян и Лора
1. В голяма купа смесете настърганата лимонова кора, крем сиренето, лимоновия сок, захарта, сметаната и яйцата.
2. Разполовете ванилията, отделете семената и ги сложете в купата.
3. Добавете брашното и разбийте с миксер за кратко.
4. Намажете лист хартия за печене с дебел пласт масло на стайна температура. Поставете го във форма за торта с диаметър 18 см.
5. Изсипете сместа и печете в загрята на 220 градуса фурна за около 30 минути.
6. Охладете и отделете хартията.
7. За глазурата разбийте студената сметана със захарта. Разпределете върху чийзкейка и декорирайте с малини.
Продукти
- 500 г крем сирене
- 270 мл течна животинска сметана 35%
- 3 яйца
- 170 г захар
- 40 г брашно
- 1 шушулка ванилия
- кората от 1 лимон
- 2 с.л. лимонов сок
- масло за намазване
- За гарниране:
- 250 мл течна животинска сметана
- 200 г пресни малини за гарниране
- 2-3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска