Напукани лимонови сладки
Рецепта от: Стоян и Лора
Лесни за приготвяне маслени лимонови сладки. Насладете им се с ч аша чай или кафе!
Продукти
- 320 г брашно
- 2 с.л. царевично нишесте
- 160 г захар
- 180 г меко краве масло
- 1 яйце
- кората от 1 лимон
- 50 мл сок от лимон
- 1 пакетче бакпулвер
- 1 ч.л. есенция ванилия
- пудра захар за овалване (около 150 г )
Начин на приготвяне:
- 1. В купа смесете захарта, маслото, ванилията, настърганата лимонова кора и яйцето. Разбийте с миксер.
- 2. След това добавете царевичното нишесте, бакпулвера, брашното и лимоновия сок. Разбъркайте добре с лъжица.
- 3. Сложете тестото в хладилник за 10 минути да стегне.
- 4. С помощта на лъжица оформете приблизително еднакви по големина топчета, оваляйте ги в пудра захар и ги подредете в тави на разстояние едно от друго.
- 5. Изпечете напуканите сладки в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10–12 минути.
- 6. Охладете готовите сладки върху решетка.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладки "Червеният нос на Рудолф"
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе