Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно праза и чесъна, сложете в дълбок съд със загрят зехтин, сол и 100 мл вода. Похлупете и гответе, докато омекнат.


2. Поръсете с канелата, счукания бахар, индийското орехче и кориандъра. 

3. Сложете и нарязаните орехи и магданоз, сушените червени боровинки и булгура. Разбъркайте и залейте със 100 мл топла вода. Овкусете със сол и пипер.

4. С плънката и розовите листа завийте малки стегнати сармички. Подредете ги плътно в тенджера. Залейте ги с лимонов сок и малко вода, колкото да ги покрие. Притиснете ги с чиния и похлупете. Гответе на слаб огън 30 минути.

Продукти

 

  • 1 буркан лозови листа
  • 200 г булгур
  • 2 стръка праз
  • 4 скилидки чесън
  • 70 г орехи
  • 50 г сушени червени боровинки
  • 1 щипка канела
  • 1 зрънце бахар
  • 1 щипка смляно индийско орехче
  • 0.5 ч.л. смлян кориандър
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 лимон
  • сок
  • 100 мл зехтин
  • сол и черен пипер
  • 1 буркан лозови листа
  • 200 г булгур
  • 2 стръка праз
  • 4 скилидки чесън
  • 70 г орехи
  • 50 г сушени червени боровинки
  • 1 щипка канела
  • 1 зрънце бахар
  • 1 щипка смляно индийско орехче
  • 0.5 ч.л. смлян кориандър
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 лимон
  • сок
  • 100 мл зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти