Постни лозови сарми
Рецепта от: Стоян и Лора
Плънката за тези постни лозови сармички е от запържен праз, булгур, сушени червени боровинки и орехи.
Продукти
- 1 буркан лозови листа
- 200 г булгур
- 2 стръка праз
- 4 скилидки чесън
- 70 г орехи
- 50 г сушени червени боровинки
- 1 щипка канела
- 1 зрънце бахар
- 1 щипка смляно индийско орехче
- 0.5 ч.л. смлян кориандър
- 0.5 връзка магданоз
- 1 лимон
- сок
- 100 мл зехтин
- сол и черен пипер
- 1 буркан лозови листа
- 200 г булгур
- 2 стръка праз
- 4 скилидки чесън
- 70 г орехи
- 50 г сушени червени боровинки
- 1 щипка канела
- 1 зрънце бахар
- 1 щипка смляно индийско орехче
- 0.5 ч.л. смлян кориандър
- 0.5 връзка магданоз
- 1 лимон
- сок
- 100 мл зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете на ситно праза и чесъна, сложете в дълбок съд със загрят зехтин, сол и 100 мл вода. Похлупете и гответе, докато омекнат.
- 2. Поръсете с канелата, счукания бахар, индийското орехче и кориандъра.
- 3. Сложете и нарязаните орехи и магданоз, сушените червени боровинки и булгура. Разбъркайте и залейте със 100 мл топла вода. Овкусете със сол и пипер.
- 4. С плънката и розовите листа завийте малки стегнати сармички. Подредете ги плътно в тенджера. Залейте ги с лимонов сок и малко вода, колкото да ги покрие. Притиснете ги с чиния и похлупете. Гответе на слаб огън 30 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Печени сладки картофи с нахут и авокадо
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Стоян и Лора
Глазирани моркови с козе сирене
Рецепти Силвия Колока
Неаполитански картофен пай
Рецепти Максут Ашкар
Как се прави домашна тархана
Рецепти Марк Мориарти
Минестроне
Рецепти Шейн Делия
Фатé
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо