Тиквички на грил с разядка от сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за чудесно предястие - печени тиквички на грил, поднесени върху разядка от сирена.
Продукти
- За тиквичките:
- 3 дребни тиквички
- 1/2 връзка копър
- 2-3 с.л. зехтин за намазване
- сол на вкус
- За разядката:
- 300 г сирене „Фета“
- 100 г крем сирене
- 100 г заквасена сметана
- 1 лимон
- 1 ч.л. сух риган
- 1 ч.л. сух чесън
Начин на приготвяне:
- 1. Оформете тиквичките на ленти с помощта на белачка. Полейте ги със зехтин и ги посолете леко. Гответе за много кратко на грил тиган. Още топли ги поръсете с наситнен копър.
- 2. В голяма купа смесете сиренето фета, крем сиренето, заквасената сметана, настърганата кора от лимон, 2 с.л. лимонов сок, чесъна и ригана. Пасирайте.
- 3. Сервирайте разядката и отгоре подредете тиквичките. По желание украсете с още малко копър и зехтин.
- Съвет:
- Ако средата на тиквичките има много семки, отделете я и я използвайте за крем супа.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Запечено сирене със сушени смокини
Рецепти Надия Хюсеин
Шишчета от халуми и диня с тамариндов дип
Рецепти Надия Хюсеин
Пържени пръчици от халуми
Рецепти Стоян и Лора
Разядка от патладжани и крем сирене
Рецепти Лука Чиано
Хапки от полента с горгонзола и салам
Рецепти Лука Чиано
Ньоко фрито с пушена скаморца
Рецепти Нико Рейнолдс
Печено халуми с дип от авокадо
Рецепти Лука Чиано
Суфле от пармезан с поширани круши
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“