Това е рецепта за чудесно предястие - печени тиквички на грил, поднесени върху разядка от сирена.

Продукти

  • За тиквичките:
  • 3 дребни тиквички
  • 1/2 връзка копър
  • 2-3 с.л. зехтин за намазване
  • сол на вкус
  • За разядката:
  • 300 г сирене „Фета“
  • 100 г крем сирене
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 лимон
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. сух чесън

Начин на приготвяне:

  • 1. Оформете тиквичките на ленти с помощта на белачка. Полейте ги със зехтин и ги посолете леко. Гответе за много кратко на грил тиган. Още топли ги поръсете с наситнен копър.
  • 2. В голяма купа смесете сиренето фета, крем сиренето, заквасената сметана, настърганата кора от лимон, 2 с.л. лимонов сок, чесъна и ригана. Пасирайте.
  • 3. Сервирайте разядката и отгоре подредете тиквичките. По желание украсете с още малко копър и зехтин.
  • Съвет:
  • Ако средата на тиквичките има много семки, отделете я и я използвайте за крем супа.

Свързани рецепти

Виж всички