1. Нарежете бекона на малки кубчета и го сложете в студен съд. Включете котлона и загрейте съда. Гответе, докато беконът стане златист. Извадете го.

2. В същия съд налейте 20 мл от зехтина. Загрейте го на умерен огън. Запържете почистените и нарязани надве дробчетата.

3. Деглазирайте с виното и дръпнете от огъня. Нарежете дробчетата на по-малки парчета ги овкусете със соевия сос и черен пипер. Охладете до стайна температура.

4. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на едри кубчета. Залейте го с останалия зехтин и го овкусете със сол. Изпечете за 8-10 минути. 

5. Нарежете лука на полумесеци и накъсайте радичиото. В голяма купа смесете радичиото, руколата, спанака и лука.

6. Разбъркайте горчицата с меда, оцета, зехтина, сол и листенцата мащерка - трябва да се получи гладка емулсия.

7. Овкусете салатата с дресинга и разбъркайте. 

8. Сервирайте с натрошеното синьо сирене, бекона, дробчетата и хляба.

Продукти

  • 200 г пилешки дробчета
  • 50 г радичио
  • 50 г рукола
  • 50 г бейби спанак
  • 1 малка глава червен лук
  • 100 г синьо сирене
  • 50 мл вино Мадейра
  • 100 г бекон
  • 200 г хляб с квас
  • 30 мл зехтин
  • 1 с.л. соев сос
  • сол и черен пипер на вкус
  • За дресинга:
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 20 мл бял балсамов оцет
  • 40 мл зехтин екстра въдржин
  • 1 ч.л. мед
  • 1 стрък мащерка
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички