Салата с пилешки дробчета
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете бекона на малки кубчета и го сложете в студен съд. Включете котлона и загрейте съда. Гответе, докато беконът стане златист. Извадете го.
2. В същия съд налейте 20 мл от зехтина. Загрейте го на умерен огън. Запържете почистените и нарязани надве дробчетата.
3. Деглазирайте с виното и дръпнете от огъня. Нарежете дробчетата на по-малки парчета ги овкусете със соевия сос и черен пипер. Охладете до стайна температура.
4. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на едри кубчета. Залейте го с останалия зехтин и го овкусете със сол. Изпечете за 8-10 минути.
5. Нарежете лука на полумесеци и накъсайте радичиото. В голяма купа смесете радичиото, руколата, спанака и лука.
6. Разбъркайте горчицата с меда, оцета, зехтина, сол и листенцата мащерка - трябва да се получи гладка емулсия.
7. Овкусете салатата с дресинга и разбъркайте.
8. Сервирайте с натрошеното синьо сирене, бекона, дробчетата и хляба.
Продукти
- 200 г пилешки дробчета
- 50 г радичио
- 50 г рукола
- 50 г бейби спанак
- 1 малка глава червен лук
- 100 г синьо сирене
- 50 мл вино Мадейра
- 100 г бекон
- 200 г хляб с квас
- 30 мл зехтин
- 1 с.л. соев сос
- сол и черен пипер на вкус
- За дресинга:
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 20 мл бял балсамов оцет
- 40 мл зехтин екстра въдржин
- 1 ч.л. мед
- 1 стрък мащерка
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата