Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепта от: Стоян и Лора
1. За тестото загрейте в тенджера 375 мл вода. Добавете маслото и посолете. Оставете сместа да заври.
2. Сипете брашното в тенджерата и бъркайте на умерен огън, докато се получи топка тесто, която лесно се отлепва от стените. Дръпнете съда от огъня и поръсете с настърганото сирене „Грана падано”. Разбъркайте и оставете да изстине.
3. Запазете 1/3 от тестото настрани, за капачетата на пая. Останалото тесто разделете на 8 части. От всяко топче тесто оформeте пайче - дъното и стените му. Подредете пайчетата в тава с незалепващо покритие.
4. Отделеното тесто също разделете на 8 части. Разточете всяко парче с ръце и оформете капачета.
5. Разделете карфиола на малки розички. Сложете ги в тава с незалепващо покритие. Полейте с разтопено масло и поръсете със сол и черен пипер. Върху карфиол разстелете слайсовете бекон. Печете20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Извадете бекона 5 минути по-рано, за да не изгори.
Продукти
- За тестото:
- 400 г брашно
- 375 мл вода
- 100 г краве масло
- 50 г сирене "Гран падано"
- 1 яйце
- сол
- За плънката:
- 700 г карфиол
- 100 г бекон
- 8 триъгълничета топено сирене
- 3 скилидки чесън
- 1 връзка магданоз
- 20 г масло
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони