Печено филе от треска с хрупкава коричка

Печено филе от треска с хрупкава коричка
Свързани предаванияМоето меню за 30 минутиГледайте Неделя 18 Август, 15:00 | Неделя 18 Август, 15:30

Начин на приготвяне:

1. За пюрето обелете и нарежете картофите на кубчета от по 2 см. Сложете ги в тенджера и ги залейте с гореща вода. Отрежете най-долната част на стъблото на главата броколи и отделете розичките. Самото стъбло нарежете на парчета, пуснете ги при картофите. През последните 3 минути от варенето добавете розичките карфиол и граха.
2. Прецедете зеленчуците и ги оставте 2-3 минути да починат. След това ги намачкайте на пюре, добавете бучка масло и малко зехтин. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и 1 ч.л. ментов сос по желание.
3. За соса тартар сложете в кухненски робот магданоза заедно със стъблата, киселите краставички, каперсите и филенцата аншоа с малко от мазнината, в която са били. настържете кората на лимона и изтискайте сока му. Накълцайте, не смилайте. Сипете в купичка висококачествена майонеза и добавете накълцаната смес. Разбъркайте и овкусете с още лимонов сок и черен пипер на вкус.
4. На дъното на тава сипете 3-4 с.л. зехтин. Поръсете със сол и черен пипер и семена фенел. Поставете двете филета треска и хубаво ги оваляйте в подправките. Поставете рибата с кожата надолу и я печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 5 минути, на най-горното ниво.
5. В кухненски робот поставете половин люта чушка без семките, сушените домати със зехтина, в който са били, 2 пресовани скилидки чесън, фино настърганата лимонова кора и сока му, листата босилек, парченцето пармезан и 1 с.л. балсамов оцет. Смелете.
6. Нанесете пастата върху двете парчета риба. В освободения кухненски робот начупете хляба, добавете филенцата аншоа с малко от зехтина, в койта са били и 2 пресовани скилидки чесън. Овкусете със сол и черен пипер. Смелете. Нанесете сместа върху пастата. Вземете в ръка стръковете розмарин и мащерка и ги полейте с малко зехтин, разтрийте ги между дланите си. Поставете стръковете подправки върху рибните филета и печете още 10 минути, на по-ниско ниво.
7. За салатата запържете до хрупкавост панчетата в тиган с 2-3 с.л. зехтин.

Продукти

За пюрето:

  • 4 картофа
  • 1 глава броколи
  • 500 г замразен грах
  • бучка масло

За сос тартар:

  • 3 кисели краставички
  • 1 ч.л. каперси
  • 1 връзка магданоз
  • 3 филенца аншоа
  • 1 лимон
  • настъргана кора и сок
  • 200 г висококачествена майонеза
  • червен пипер

За рибата:

  • 1 ч.л. семена от фенел
  • 2 х 600 г филе от треска
  • 200 г бял хляб
  • 4 скилидки чесън
  • 3 филенца аншоа
  • 140 г мариновани сушени домати
  • 1 връзка босилек
  • 0.5 люта чушка
  • 40 г пармезан
  • 1 лимон
  • балсамов оцет
  • 3 стръка розмарин
  • 3 стръка мащерка
  • сол и черен пипер
  • зехтин

За салатата:

  • 6 слайса панчета
  • 4 скилидки чесън
  • 5 с.л. балсамов оцет
  • 100 г кресон
  • 100 г рукола
  • сол
  • зехтин

Свързани рецепти