Хумус от тиква
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сложете я в тава.
2. Добавете целите скилидки чесън, 30 мл зехтин и сол на вкус. Разбъркайте и я печете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне и леко се карамелизира.
3. Смесете тиквата и чесъна с кимиона, пушения пипер, лимоновия сок, отцедения нахут, тахана, сол и черен пипер на вкус. Пасирайте.
4. Налейте и останалия зехтин и отново пасирайте.
5. Сервирайте хумуса с препечени питки и сусам.
Продукти
- 2 консерви нахут (по 400 г)
- 1 кг тиква (кестенка)
- 100 мл студено пресован зехтин
- 1 глава чесън
- 1 лимон
- 3 с.л. сусамов тахан
- 1/3 ч.л. кимион на зърна
- 1/3 ч.л. пушен червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- гръцки плосък хляб за сервиране
- сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал