1. Обелете краставицата и заедно с домата и чушката ги нарежете на средно големи кубчета.

2. Прибавете наситнения пресен лук, нарязаните на четвъртинки репички и накълцаните магданоз и мента.

3. За дресинга стрийте чесъна на паста с щипка сол и го смесете със зехтина, лимоновия сок, сумака и сиропа от нар. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

4. Запечете хляба в загрята на 180 градуса фурна за 10–12 минути. След това го нарежете на парчета.

5. Сложете всички зеленчуци и билки в купа. Овкусете с дресинга. Разбъркайте и добавете хляба. Оставете да престои 10 минути.

6. Сиренето халуми нарежете на едри кубчета и запечете от всички страни в сгорещен тиган.

7. Сервирайте салатата със сиренето.

 

Продукти

  • 100 г бейби спанак
  • 1 краставица
  • 1 домат
  • 1 зелена чушка
  • 1 връзка репички
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 връзка магданоз
  • 1/2 връзка мента
  • 2 бр. пита (гръцки плосък хляб)
  • 200 г сирене Халуми
  • сол и черен пипер на вкус
  • За дресинга:
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. сироп от нар
  • сокът от 1 лимон
  • 100 мл студено пресован зехтин
  • 1/2–1 с.л. сумак
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички