Салата „Фатуш“ с репички, спанак и халуми
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Обелете краставицата и заедно с домата и чушката ги нарежете на средно големи кубчета.
2. Прибавете наситнения пресен лук, нарязаните на четвъртинки репички и накълцаните магданоз и мента.
3. За дресинга стрийте чесъна на паста с щипка сол и го смесете със зехтина, лимоновия сок, сумака и сиропа от нар. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
4. Запечете хляба в загрята на 180 градуса фурна за 10–12 минути. След това го нарежете на парчета.
5. Сложете всички зеленчуци и билки в купа. Овкусете с дресинга. Разбъркайте и добавете хляба. Оставете да престои 10 минути.
6. Сиренето халуми нарежете на едри кубчета и запечете от всички страни в сгорещен тиган.
7. Сервирайте салатата със сиренето.
Продукти
- 100 г бейби спанак
- 1 краставица
- 1 домат
- 1 зелена чушка
- 1 връзка репички
- 3 стръка пресен лук
- 1 връзка магданоз
- 1/2 връзка мента
- 2 бр. пита (гръцки плосък хляб)
- 200 г сирене Халуми
- сол и черен пипер на вкус
- За дресинга:
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. сироп от нар
- сокът от 1 лимон
- 100 мл студено пресован зехтин
- 1/2–1 с.л. сумак
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата