Албански плосък хляб
Рецепта от: Стоян и Лора
Тестото за този хляб се приготвя от брашно, прясно мляко и бакпулвер. След това разточва леко, намазва се със зехтин и се пече в тиган.
Продукти
- 220 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сол
- 125 мл прясно мляко
- 1 с.л. зехтин + за пържене
Начин на приготвяне:
- 1. Разбъркайте брашното с бакпулвера и солта.
- 2. Налейте млякото и зехтина и замесете тесто. Оставете го да почине 30 минути.
- 3. Разделете тестото на 8 части.
- 4. Разточете ги с точилка и гответе в тиган, намазан със зехтин, от всяка страна до златисто.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Питки със сирене
Рецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Рудолф ван Веен
Овесен хляб
Рецепти Стоян и Лора
Хотдог „Чорипан“
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Силвия Колока
Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепти Стоян и Лора
Хляб от лимец с орехи
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала
Рецепти Нико Рейнолдс
Пушен хумус и плосък хляб