Албански плосък хляб

Тестото за този хляб се приготвя от брашно, прясно мляко и бакпулвер. След това разточва леко, намазва се със зехтин и се пече в тиган.

Продукти

  • 220 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол
  • 125 мл прясно мляко
  • 1 с.л. зехтин + за пържене

Начин на приготвяне:

  • 1. Разбъркайте брашното с бакпулвера и солта.
  • 2. Налейте млякото и зехтина и замесете тесто. Оставете го да почине 30 минути.
  • 3. Разделете тестото на 8 части.
  • 4. Разточете ги с точилка и гответе в тиган, намазан със зехтин, от всяка страна до златисто.

Свързани рецепти

Виж всички