Рулца от тиквички с кайма на фурна
Рецепта от: Стоян и Лора
- Нарежете тиквичките на тънки ленти с помощта на ренде тип мандолина. Посолете ги и ги намажете със зехтин. Сложете ги за много кратко върху загрят тиган, докато омекнат леко.
- За плънката накълцайте лука и 2 скилидки чесън и ги запържете в загретия зехтин. Прибавете каймата и запържете и нея. Овкусете с ригана и листенца босилек. Добавете доматения концентрат, около 150 мл вода, соевия сос и пипер на вкус, гответе 15 минути.
- За соса накълцайте чесъна и го запържете за кратко в сгорещения зехтин. Добавете доматите и посолете. Гответе 20 минути на слаб огън. Махнете от котлона и сложете накъсан босилек.
- От каймата тиквичките направете рулца.
- На дъното на тава сложете доматения сос, отгоре подредете рулцата, разпределете крем сиренето и поръсете с настъргания кашкавал.
- Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 35 минути.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Продукти
- 1 кг тиквички
- 175 г крем сирене
- 100 г кашкавал
- зехтин за намазване
- сол на вкус
- За плънката:
- 500 г кайма смес
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 50 мл зехтин
- 1 ч.л. риган
- 1/2 връзка босилек
- 2 с.л. доматен концентрат
- 1-2 с.л. соев сос
- черен пипер на вкус
- За соса:
- 800 г домати консерва, пасирани
- 2 скилидки чесън
- 1/2 връзка пресен босилек
- 30 мл зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол