Рулца от тиквички с кайма на фурна
Рецепта от: Стоян и Лора
Лентите тиквички се запичат в грил-тиган и в тях се увива плънката от кайма. Рулцата се подреждат в доматен сос, поръсват се с крем сирене и кашкавал и се пекат на фурна.
Продукти
- 1 кг тиквички
- 175 г крем сирене
- 100 г кашкавал
- зехтин за намазване
- сол на вкус
- За плънката:
- 500 г кайма смес
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 50 мл зехтин
- 1 ч.л. риган
- 1/2 връзка босилек
- 2 с.л. доматен концентрат
- 1-2 с.л. соев сос
- черен пипер на вкус
- За соса:
- 800 г домати консерва, пасирани
- 2 скилидки чесън
- 1/2 връзка пресен босилек
- 30 мл зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете тиквичките на тънки ленти с помощта на ренде тип мандолина. Посолете ги и ги намажете със зехтин. Сложете ги за много кратко върху загрят тиган, докато омекнат леко.
- 2. За плънката накълцайте лука и 2 скилидки чесън и ги запържете в загретия зехтин. Прибавете каймата и запържете и нея. Овкусете с ригана и листенца босилек. Добавете доматения концентрат, около 150 мл вода, соевия сос и пипер на вкус, гответе 15 минути.
- 3. За соса накълцайте чесъна и го запържете за кратко в сгорещения зехтин. Добавете доматите и посолете. Гответе 20 минути на слаб огън. Махнете от котлона и сложете накъсан босилек.
- 4. От каймата и тиквичките направете рулца.
- 5. На дъното на тава сложете доматения сос, отгоре подредете рулцата, разпределете крем сиренето и поръсете с настъргания кашкавал.
- Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 35 минути.
- * Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени
Рецепти Стоян и Лора
Гирос със свинско месо