Начин на приготвяне:

  1. Нарежете тиквичките на тънки ленти с помощта на ренде тип мандолина. Посолете ги и ги намажете със зехтин. Сложете ги за много кратко върху загрят тиган, докато омекнат леко.
  2. За плънката накълцайте лука и 2 скилидки чесън и ги запържете в загретия зехтин. Прибавете каймата и запържете и нея. Овкусете с ригана и листенца босилек. Добавете доматения концентрат, около 150 мл вода, соевия сос и пипер на вкус, гответе 15 минути.
  3. За соса накълцайте чесъна и го запържете за кратко в сгорещения зехтин. Добавете доматите и посолете. Гответе 20 минути на слаб огън. Махнете от котлона и сложете накъсан босилек.
  4. От каймата тиквичките направете рулца.
  5. На дъното на тава сложете доматения сос, отгоре подредете рулцата, разпределете крем сиренето и поръсете с настъргания кашкавал.
  6. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 35 минути.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Продукти

  • 1 кг тиквички
  • 175 г крем сирене
  • 100 г кашкавал
  • зехтин за намазване
  • сол на вкус

 

За плънката:

  • 500 г кайма смес
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 50 мл зехтин
  • 1 ч.л. риган
  • 1/2 връзка босилек
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 1-2 с.л. соев сос
  • черен пипер на вкус

 

За соса:

  • 800 г домати консерва, пасирани
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 връзка пресен босилек
  • 30 мл зехтин
  • сол на вкус
  •  

Свързани рецепти