Бавно готвени телешки ребра в бира
Рецепта от: Стоян и Лора
© 2020 The Walt Disney Company Bulgaria
- Нарежете на ситно лука и морковите. Бекона нарежете на кубчета.
- Месото овкусете с микса от подправки. Поръсете с брашно. Изтупайте излишното.
- Запържете месото на плоча, намазана с около 20 мл олио. Трябва да стане златисто и от двете страни. След това го прехвърлете в тава.
- Завийте мащерката, магданоза, розмарина и дафиновия лист в марля и ги пуснете в тавата.
- В друг съд с останалата мазнина запържете бекона. Добавете нарязаните зеленчуци и запържете и тях.
- Деглазирайте с бирата. Сложете в тавата при ребрата, налейте и бульона.
- Покрийте с лист пергаментова хартия и с алуминево фолио и гответе за 8 часа на 110 градуса.
Съвети:
Подправката „Аржентински микс“ съдържа сол, червен пипер, черен пипер, люспи синап, лук, чесън, кориандър, магданоз и мащерка.
По-бързият вариант е да печете на 150 градуса за 4 часа.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Продукти
- 2 кг телешки ребра
- 100 г бекон
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 500 мл тъмна бира
- 500 мл телешки бульон
- 2 стръка мащерка
- 2 стръка магданоз
- 1 стрък розмарин
- 1 дафинов лист
- 40 мл олио
- 1 с.л. аржентински микс от подправки
- брашно за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол