© 2020 The Walt Disney Company Bulgaria
Бавно готвени телешки ребра в бира
  1. Нарежете на ситно лука и морковите. Бекона нарежете на кубчета.
  2. Месото овкусете с микса от подправки. Поръсете с брашно. Изтупайте излишното.
  3. Запържете месото на плоча, намазана с около 20 мл олио. Трябва да стане златисто и от двете страни. След това го прехвърлете в тава.
  4. Завийте мащерката, магданоза, розмарина и дафиновия лист в марля и ги пуснете в тавата.
  5. В друг съд с останалата мазнина запържете бекона. Добавете нарязаните зеленчуци и запържете и тях.
  6. Деглазирайте с бирата. Сложете в тавата при ребрата, налейте и бульона.
  7. Покрийте с лист пергаментова хартия и с алуминево фолио и гответе за 8 часа на 110 градуса.

Съвети:

Подправката „Аржентински микс“ съдържа сол, червен пипер, черен пипер, люспи синап, лук, чесън, кориандър, магданоз и мащерка.

По-бързият вариант е да печете на 150 градуса за 4 часа.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Продукти

  • 2 кг телешки ребра
  • 100 г бекон
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 500 мл тъмна бира
  • 500 мл телешки бульон
  • 2 стръка мащерка
  • 2 стръка магданоз
  • 1 стрък розмарин
  • 1 дафинов лист
  • 40 мл олио
  • 1 с.л. аржентински микс от подправки
  • брашно за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички