Малеби с ягодов сос
Рецепта от: Стоян и Лора
Десертът малеби ни напомня за едни по-далечни времена. Рецептата за този лесен десерт идва от Близкия изток. Кремът е с аромат на розова вода и е гарниран с ягодов сос.
Продукти
- 750 прясно мляко
- 180 г захар
- 40 г царевично нишесте
- 1 с.л. розова вода
- За ягодовия сос:
- 4 с.л. ягодов конфитюр
- 150 мл вода
- 100 г захар
- 1 с.л. розова вода
- 1 пръчка канела
- сурови белени шамфъстъци за сервиране
Начин на приготвяне:
- 1. Пригответе млечния пудинг като в касерола загреете 650 мл от млякото със захарта. Другата част от млякото (студено) разбъркайте с розовата вода и нишестето.
- 2. Налейте нишестето към горещото мляко и бъркайте на котлона, докато кремът се сгъсти.
- 3. Разпределете в стъклени чаши и охладете.
- 4. За ягодовия сос в касерола изсипете ягодовия конфитюр, водата, пръчката канела, захарта, розовата вода и гответе на умерен огън, докато сместа се сгъсти. След това прецедете. Охладете преди да залеете с него крема.
- 5. Залейте крема с ягодовия сос и гарнирайте с накълцани ядки.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови кокосови орехи
Рецепти Мери Бери
Шоколадово-портокалова панакота
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с бял шоколад
Рецепти Марк Мориарти
Шоколадови квадрати с медена пита
Рецепти Стоян и Лора
Малинови кифлички с горен белтък
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"