Малеби с ягодов сос
Рецепта от: Стоян и Лора
Десертът малеби ни напомня за едни по-далечни времена. Рецептата за този лесен десерт идва от Близкия изток. Кремът е с аромат на розова вода и е гарниран с ягодов сос.
Продукти
- 750 прясно мляко
- 180 г захар
- 40 г царевично нишесте
- 1 с.л. розова вода
- За ягодовия сос:
- 4 с.л. ягодов конфитюр
- 150 мл вода
- 100 г захар
- 1 с.л. розова вода
- 1 пръчка канела
- сурови белени шамфъстъци за сервиране
Начин на приготвяне:
- 1. Пригответе млечния пудинг като в касерола загреете 650 мл от млякото със захарта. Другата част от млякото (студено) разбъркайте с розовата вода и нишестето.
- 2. Налейте нишестето към горещото мляко и бъркайте на котлона, докато кремът се сгъсти.
- 3. Разпределете в стъклени чаши и охладете.
- 4. За ягодовия сос в касерола изсипете ягодовия конфитюр, водата, пръчката канела, захарта, розовата вода и гответе на умерен огън, докато сместа се сгъсти. След това прецедете. Охладете преди да залеете с него крема.
- 5. Залейте крема с ягодовия сос и гарнирайте с накълцани ядки.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Ейнсли Хариът
Мелба със сладолед, медена пита и сос "Бътърскоч"
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Ейнсли Хариът
Чийзкейк с ягоди в бурканчета
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини