Десертът малеби ни напомня за едни по-далечни времена. Рецептата за този лесен десерт идва от Близкия изток. Кремът е с аромат на розова вода и е гарниран с ягодов сос.

Продукти

  • 750 прясно мляко
  • 180 г захар
  • 40 г царевично нишесте
  • 1 с.л. розова вода
  • За ягодовия сос:
  • 4 с.л. ягодов конфитюр
  • 150 мл вода
  • 100 г захар
  • 1 с.л. розова вода
  • 1 пръчка канела
  • сурови белени шамфъстъци за сервиране

Начин на приготвяне:

  • 1. Пригответе млечния пудинг като в касерола загреете 650 мл от млякото със захарта. Другата част от млякото (студено) разбъркайте с розовата вода и нишестето.
  • 2. Налейте нишестето към горещото мляко и бъркайте на котлона, докато кремът се сгъсти.
  • 3. Разпределете в стъклени чаши и охладете.
  • 4. За ягодовия сос в касерола изсипете ягодовия конфитюр, водата, пръчката канела, захарта, розовата вода и гответе на умерен огън, докато сместа се сгъсти. След това прецедете. Охладете преди да залеете с него крема.
  • 5. Залейте крема с ягодовия сос и гарнирайте с накълцани ядки.

Свързани рецепти

Виж всички