Пъстра пилешка супа
Рецепта от: Стоян и Лора
- Разфасовaйте пилето. Гърдите отделете за друго ястие. Останалата част от пилето сложете в тенджера и залейте със студена вода. Кипнете.
- Отстранете образувалата се пяна и добавете черен пипер на зърна, стеблата от магданоза, нарязаните на едро морков, глава лук и половината от целината. Добавете и дафиновия лист и посолете. Варете на тих огън, докато месото започне да се отделя от костите.
- Извадете месото и го обезкостете. Прецедете бульона.
- Нарежете на ситни кубчета чушката, останалите целина и морков, предварително обелени. Наситнете чесъна и пресния лук.
- В друг съд загрейте маслото и запържете на слаб огън нарязаните зеленчуци, не трябва да си променят цвета.
- Добавете брашното и го запържете. Налейте 1–2 черпака от горещия бульон и разбъркайте, за да няма бучки, сипете в тенджерата. Добавете мащерката, както и обелените и нарязани на ситни кубчета домат и картоф.
- Когато зеленчуците омекнат, прибавете обезкостеното пиле. Налейте сметаната и дръпнете от огъня. Поднесете с наситнени листенца магданоз.
Продукти
- 1 пиле
- 50 г стеблена целина
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 1 зелена люта чушка
- 1 връзка пресен лук
- 3 скилидки чесън
- 1 домат
- 1 картоф
- 1 дафинов лист
- 1/2 връзка магданоз
- 3 стръка мащерка
- 60 г краве масло
- 50 мл течна животинска сметана
- 1 с.л. брашно
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/