1. Разфасовaйте пилето. Гърдите отделете за друго ястие. Останалата част от пилето сложете в тенджера и залейте със студена вода. Кипнете.
  2. Отстранете образувалата се пяна и добавете черен пипер на зърна, стеблата от магданоза, нарязаните на едро морков, глава лук и половината от целината. Добавете и дафиновия лист и посолете. Варете на тих огън, докато месото започне да се отделя от костите.
  3. Извадете месото и го обезкостете. Прецедете бульона.
  4. Нарежете на ситни кубчета чушката, останалите целина и морков, предварително обелени. Наситнете чесъна и пресния лук.
  5. В друг съд загрейте маслото и запържете на слаб огън нарязаните зеленчуци, не трябва да си променят цвета.
  6. Добавете брашното и го запържете. Налейте 1–2 черпака от горещия бульон и разбъркайте, за да няма бучки, сипете в тенджерата. Добавете мащерката, както и обелените и нарязани на ситни кубчета домат и картоф.
  7. Когато зеленчуците омекнат, прибавете обезкостеното пиле. Налейте сметаната и дръпнете от огъня. Поднесете с наситнени листенца магданоз.

 

Продукти

  • 1 пиле
  • 50 г стеблена целина
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 връзка пресен лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 домат
  • 1 картоф
  • 1 дафинов лист
  • 1/2 връзка магданоз
  • 3 стръка мащерка
  • 60 г краве масло
  • 50 мл течна животинска сметана
  • 1 с.л. брашно
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички