Предаване: Бон АпетиГледайте в: Понеделник, 14 юни от 00:00 | Понеделник, 14 юни от 11:30

Начин на приготвяне:

1. За плънката почистете и нарежете на ситно моркова, лука и чесъна. Запържете ги в зехтина и добавете мляното месо. Запържете го при непрекъснато бъркане, трябва да се образуват златистокафяви трохи.

2. Прибавете доматеният концентрат. Овкусете с наситнената мащерка и сос „Уорчестър“, налейте бульона. Посолете и прибавете черен пипер, кимиона, ригана, сладък и лют червен пипер. Разбъркайте хубаво и оставете готовата плънка да се охлади.

3. Намажете две точени кори с разтопено масло и ги поставете една върху друга.

4. Сложете от плънката в единия край по дължина и завийте тънко руло. Продължете по същия начин с останалите кори, докато свърши плънката. Нарежете рулата на четири, така че да се получат пурички.

5. Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Намажете ги с разбит с малко вода жълтък и ги печете в загрята на 180 градуса фурна, докато станат златисти – около 15 минути.

6. Овкусете киселото мляко със сол. Загрейте зехтина и в него изсипете червения пипер. Залейте с него млякото и леко разбъркайте. Сервирайте баничките с киселото мляко.

Продукти

  • 12 точени кори
  • 1 жълтък за намазване
  • краве масло за намазване

 

За плънката:

  • 300 г смляна телешка плешка
  • 300 г смлени свински гърди без кост
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 40 мл зехтин
  • 3 стръка мащерка
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 1 с.л. сос „Уорчестър“
  • 100 мл телешки бульон
  • 1 щипка кимион
  • 1 шипка сух риган
  • 1 щипка лют червен пипер
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус

 

За поднасяне:

  • 400 г цедено кисело мляко
  • 40 мл зехтин
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • сол на вкус

Свързани рецепти