Брускети с гъби

Пресни задушени гъби върху запечени филийки хляб, овкусени с чесън.

Продукти

  • 1 шепа пресни гъби
  • 2 филии хляб
  • 2 скилидки чесън
  • сол и черен пипер
  • 10 г масло
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 1 червена люта чушка
  • 1 лимон
  • 2 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

  • 1. Накъсайте почистените пресни гъби. Загрейте зехтин в тиган и пуснете гъбите.
  • 2. Добавете едната скилидка чесън, накълцана на ситно и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете листата мащерка и магданоз. Добавете и накълцана прясна люта чушка или стрита суха. Пържете гъбите в голям тиган, за да не станат воднисти.
  • 3. Добавете бучка масло и щом то започне да се топи добавете 12 капки лимонов сок. Разбъркайте. Накрая добавете съвсем малко вода, за да стане кремообразна сместа.
  • 4. Запечете леко филийките в тиган, на скара или фурна. натрийте всяка филийка с другата скилидка чесън и сложете върху тях от гъбената смес.

Свързани рецепти

Виж всички