Брускети с гъби
Рецепта от: Джейми Оливър

Пресни задушени гъби върху запечени филийки хляб, овкусени с чесън.
Продукти
- 1 шепа пресни гъби
- 2 филии хляб
- 2 скилидки чесън
- сол и черен пипер
- 10 г масло
- 2 стръка прясна мащерка
- 1 червена люта чушка
- 1 лимон
- 2 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
- 1. Накъсайте почистените пресни гъби. Загрейте зехтин в тиган и пуснете гъбите.
- 2. Добавете едната скилидка чесън, накълцана на ситно и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете листата мащерка и магданоз. Добавете и накълцана прясна люта чушка или стрита суха. Пържете гъбите в голям тиган, за да не станат воднисти.
- 3. Добавете бучка масло и щом то започне да се топи добавете 12 капки лимонов сок. Разбъркайте. Накрая добавете съвсем малко вода, за да стане кремообразна сместа.
- 4. Запечете леко филийките в тиган, на скара или фурна. натрийте всяка филийка с другата скилидка чесън и сложете върху тях от гъбената смес.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти По Линг Йоу
Австралийски сандвич с бекон и яйца
Рецепти По Линг Йоу
Сандвич с яйчена салата
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати