Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Сара Ла Фонтейн

Сара Ла Фонтейн

Сара Ла Фонтейн
Сара Ла Фонтейн е родена на 22 април, 1981 г. в Санта Барбара, САЩ. Майка й е финландка, а баща й – американец от френски произход.
Сара е телевизионна готвачка, авторка на кулинарни книги, дизайнер и модел. Сара не може да бъде поставена в никакви рамки, защото твори и създава нещата по свой собствен начин.

Сара завършва гимназия в Хелзинки през 2001 г. След това, до 2003 г, учи в "Американския кулинарен институт" в Ню Йорк.

След завръщането си във Финландия Сара създава своя собствена марка "À la Сара“ и първоначално се занимава с провеждането на готварски курсове и кетъринг за събития.

През 2003 г. Сара дебютира с телевизионното предаване „Със Сара“ /“Аvec Sara”/, излъчвано по един от най-големите финландски телевизионни канали MTV3. Следващите й предавания са “Perfect Day” (2007-2010), “Two faces of the city” (2012), “New Scandinavian Cooking” (2013). Сара е чест гост в други кулинарни предавания.
През 2012 г. Сара посещава Хонг Конг, Малайзия, Сингапур и Манила, където прави кулинарни демонстрации в риалити предавания на Азиатския кулинарен канал. През 2014 г. излизат новите и предавания за Fox International Channels – „Сара Ла Фонтейн“ /Сезон 1 и сезон 2, в България под заглавието "Пекарната на Сара"/ и „Скандинавска кухня със Сара Ла Фонтейн“.
Сара пише статии за храна и ресторанти и е стилист на храна за различни издания и уебсайтове. Сара има и свой собствен блог, както и уебсайт -  www.saralafountain.com

Сара активно си сътрудничи с различни брандове, свързани с храната. Тя е участвала в създаването на нови продукти и в усъвършенстването на рецепти на продуките на големи компании във Финландия и Европа, като FAZER, PICNIC, TABASCO, BOSTO RICE, RISELLA, FINLANDIA VODKA и др. Също така Сара е автор на менюто на круизната финландско-естонска линия TALLINK SILJA. Сара планира менюта за ресторанти и събития, провежда динамични готварски курсове според интересите на различни компании. Едни от най-новите й проекти са концепция за здравословни смутита от суперхрани за Leader Natural Foods, серия хлебчета за SNELLMAN и кампания за леки и нискокалорични рецепти с млечни продукти на немската компания EHRMANN.

Сара е дизайнер на домашен текстил, чинии и чаши за финландската марка LUHTA. Тя създава платове и за други текстилни фирми в Индия и Скандинавия. Също така тя създава нови модели обувки за шведската компанияJALAS / EJENDAL.

Освен всичките си други занимания, от 15 години Сара е модел на една от най-големите модни агенции във Франция и Германия. Кариерата й на модел започва още на 9-годишна възраст и продължава, докато страстта й към храната не надделява.

Сара продължава да търси нови подправки и комбинации от вкусове, също така тя задълбочава познанията си в областта на натуралната козметика. В момента Сара създава нов собствен органичен парфюм за френската козметична компания ACORELLE.