Карпачо
Рецепта от: Джейми Оливър
Условието за приготвяне на карпачо е да разполагате с качествено и прясно телешко месо. В тази рецепта месото се поднася със зеленчуци и пармезан.
Продукти
- 500 г телешко филе
- 0.5 лимон
- сок
- 1 с.л. зехтин
- 1 жълта тиквичка
- 1 тъмнозелена тиквичка
- 4 цветове от тиквички
- 1 маруля тревизо
- 4 шепи рукола
- 4 стръка прясна мента
- 2 стръка селъри
- 2 люти червени чушки
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Вземете хубаво телешко филе. Нарежете филето на тънки филии, по 0.5 см. Порция за един човек е от четири филии.
- 2. Поставете всяка "пържола" между два листа хартия за печене и я начукайте с някакъв съд или с чук за месо. Целта е месото да се изтъни толкова, че да стане прозрачно.
- 3. Направете дресинг като изтискате сока на половин лимон в купа и добавите същото количество зехтин към него. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
- 4. Наредете изтънените парчета месо едно до друго, застъпвайки се леко, в чиния. Поръсете месото с 1 с.л. от дресинга.
- 5. В купата, при останалия дресинг направете салата от накъсани цветове тиквички, тънки ленти тиквички, шепа рукола, листа мента, селъри - малко листенца и ленти стъбло, маруля сорт тревизо и люта чушка, нарязани на ситно. Разбъркайте хубаво зеленчуците и поставете една шепа върху всяка порция карпачо. Отгоре настържете пармезан на едри люспи, полейте с няколко капки зехтин.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори