Карпачо

Условието за приготвяне на карпачо е да разполагате с качествено и прясно телешко месо. В тази рецепта месото се поднася със зеленчуци и пармезан.

Продукти

  • 500 г телешко филе
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 жълта тиквичка
  • 1 тъмнозелена тиквичка
  • 4 цветове от тиквички
  • 1 маруля тревизо
  • 4 шепи рукола
  • 4 стръка прясна мента
  • 2 стръка селъри
  • 2 люти червени чушки
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Вземете хубаво телешко филе. Нарежете филето на тънки филии, по 0.5 см. Порция за един човек е от четири филии.
  • 2. Поставете всяка "пържола" между два листа хартия за печене и я начукайте с някакъв съд или с чук за месо. Целта е месото да се изтъни толкова, че да стане прозрачно.
  • 3. Направете дресинг като изтискате сока на половин лимон в купа и добавите същото количество зехтин към него. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
  • 4. Наредете изтънените парчета месо едно до друго, застъпвайки се леко, в чиния. Поръсете месото с 1 с.л. от дресинга.
  • 5. В купата, при останалия дресинг направете салата от накъсани цветове тиквички, тънки ленти тиквички, шепа рукола, листа мента, селъри - малко листенца и ленти стъбло, маруля сорт тревизо и люта чушка, нарязани на ситно. Разбъркайте хубаво зеленчуците и поставете една шепа върху всяка порция карпачо. Отгоре настържете пармезан на едри люспи, полейте с няколко капки зехтин.

Свързани рецепти

Виж всички