Зеленчуков чипс
1. Измийте добре трите вида картофи, морковите и цвеклото. Подсушете ги.
2. Нарежете картофите на тънки филийки - кръгли или продълговати. Червеното цвекло също нарежете на тънки кръгли филийки, а морковите - на дълги, тънки ленти.
3. Подредете нарязаните зеленчуци в голяма плоска тава /напр. тази, която е към самата фурна/, постлана с хартия за печене. Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин. Печете зеленчуците в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
4. За дипа разрежете авокадото по средата, извадете костилката и издълбайте вътрешността му в купа, с помощта на лъжица. Добавете сметаната, соса уасаби, меда и нарязания на ситно чесън. Овкусете с хималайска сол и пасирайте.
5. Сервирайте хрупкавия зеленчуков чипс с дип от авокадо.

Продукти

  • За чипса:0.5 сладък картоф 1 син картоф 1 картоф 2 моркова 2 главички червено цвекло сол и черен пипер зехтинЗа дипа:1 авокадо 125 г заквасена сметана 1 ч.л. сос уасаби 1 ч.л. мед 0.5 скилидка чесън хималайска сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички