Начин на приготвяне:
1. Измийте добре трите вида картофи, морковите и цвеклото. Подсушете ги.
2. Нарежете картофите на тънки филийки - кръгли или продълговати. Червеното цвекло също нарежете на тънки кръгли филийки, а морковите - на дълги, тънки ленти.
3. Подредете нарязаните зеленчуци в голяма плоска тава /напр. тази, която е към самата фурна/, постлана с хартия за печене. Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин. Печете зеленчуците в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
4. За дипа разрежете авокадото по средата, извадете костилката и издълбайте вътрешността му в купа, с помощта на лъжица. Добавете сметаната, соса уасаби, меда и нарязания на ситно чесън. Овкусете с хималайска сол и пасирайте.
5. Сервирайте хрупкавия зеленчуков чипс с дип от авокадо.
2. Нарежете картофите на тънки филийки - кръгли или продълговати. Червеното цвекло също нарежете на тънки кръгли филийки, а морковите - на дълги, тънки ленти.
3. Подредете нарязаните зеленчуци в голяма плоска тава /напр. тази, която е към самата фурна/, постлана с хартия за печене. Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин. Печете зеленчуците в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
4. За дипа разрежете авокадото по средата, извадете костилката и издълбайте вътрешността му в купа, с помощта на лъжица. Добавете сметаната, соса уасаби, меда и нарязания на ситно чесън. Овкусете с хималайска сол и пасирайте.
5. Сервирайте хрупкавия зеленчуков чипс с дип от авокадо.
Продукти
За чипса:
- 0.5 сладък картоф
- 1 син картоф
- 1 картоф
- 2 моркова
- 2 главички червено цвекло
- сол и черен пипер
- зехтин
За дипа:
- 1 авокадо
- 125 г заквасена сметана
- 1 ч.л. сос уасаби
- 1 ч.л. мед
- 0.5 скилидка чесън
- хималайска сол