1. Сипете вода в тенджерка. Щом заври водата, добавете рома и пуснете стръковете мента, както и сушената мента. Добавете целите сушени плодове - по 2-3 смокини, кайсии и сливи. Оставете плодовете да поврат 5-10 минути.
2. Загрейте зехтина в тиган и запържете в него слайсовете прошуто, от двете страни, до хрупкавост.
3. Извадете сливите и кайсиите от тенджерката, а смокините оставете вътре. Поставете ги в малка керамична купичка, а върху тях поставете парчето камамбер. Пробийте малка дупчица и отделете малко от обвивката в горната част на парчето сирене. Поставете топла смокиня на това място, за да разтопи леко сиренето.
4. Сервирайте купичката с камамбера и сушените плодове в единия край на дълга чиния. В другия край разпръснете нарязани сушени плодове и хрупкави слайсове прошуто.

Продукти

  • 150 г сирене камембер щипка сушена мента 2 стръка прясна мента 100 мл тъмен ром 100 г сушени плодове 4 слайса прошуто 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички