Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Татана с домати

Стъпки

  1. Prev1/6Next

    Доматите се обелват, почистват се от семките, като се отрязва капаче и се дълбае с лъжичка.
  2. Prev2/6Next

    Яйцата за поширане трябва да са със стайна температура. На котлона се слага вода със сол и няколко капки оцет. Когато се появят мехурчета по дъното на съда, разбърква се и в центъра на водовъртежа се изсипва яйцето.
  3. Prev3/6Next

    Ври 2-3 минути - жълтъкът трябва да остане течен. Прехвърля се в студена вода.
  4. Prev4/6Next

    В издълбания домат се сипва малко зехтин, черен пипер и сол, ситно нарязани зелени подправки - розмарин, магданоз, мащерка, и малко лимонова кора. Следва сиренето, отгоре е яйцето.
  5. Prev5/6Next

    С метална форма пръстен се изрязва кръг от хляба. Върху хляба, във формата, се слага напълненият домат, леко притискаме. Пече се 3 мин. в загрята на 180 градуса фурна.
  6. Prev6/6Next

    За сервирането овкусяваме зелени листа – къдрава маруля, цикория, див лук, кълнове. Приготвяме и сос винегрет - в купа се слагат сол и оцет и при постоянно бъркане на струйка се сипва зехтин. Върху салатата се поставя доматът, полива се с 1 лъжица винегрет и се поръсва с печен сусам.
категория 0/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да