Татана с домати
Продукти
- 2 домата 300 г черен хляб 300 г крема сирене и извара 2 яйца розмарин магданоз мащерка сол черен пипер оцет
Начин на приготвяне:
- За сервирането овкусяваме зелени листа – къдрава маруля, цикория, див лук, кълнове. Приготвяме и сос винегрет - в купа се слагат сол и оцет и при постоянно бъркане на струйка се сипва зехтин. Върху салатата се поставя доматът, полива се с 1 лъжица винегрет и се поръсва с печен сусам. С метална форма пръстен се изрязва кръг от хляба. Върху хляба, във формата, се слага напълненият домат, леко притискаме. Пече се 3 мин. в загрята на 180 градуса фурна. В издълбания домат се сипва малко зехтин, черен пипер и сол, ситно нарязани зелени подправки - розмарин, магданоз, маще
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони