Подготовка

За сервирането овкусяваме зелени листа – къдрава маруля, цикория, див лук, кълнове. Приготвяме и сос винегрет - в купа се слагат сол и оцет и при постоянно бъркане на струйка се сипва зехтин. Върху салатата се поставя доматът, полива се с 1 лъжица винегрет и се поръсва с печен сусам. С метална форма пръстен се изрязва кръг от хляба. Върху хляба, във формата, се слага напълненият домат, леко притискаме. Пече се 3 мин. в загрята на 180 градуса фурна. В издълбания домат се сипва малко зехтин, черен пипер и сол, ситно нарязани зелени подправки - розмарин, магданоз, маще

Продукти

  • 2 домата
  • 300 г черен хляб
  • 300 г крема сирене и извара
  • 2 яйца
  • розмарин
  • магданоз
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • оцет

Свързани рецепти