Как се прави миш-маш с печени чушки в деструктурирана версия.
1. Разрежете двете глави червен лук на половинки без да ги белите. Втрийте във всяка половинка лук щипка сол. Загрейте 1-2 с.л. олио в тиган и поставете половинките лук с вътрешността надолу. Добавете и 3 арпаджика, небелени и разрязани на две. Поставете капак и гответе докато лука придобие златист цвят.
2. В тавичка, постлана с хартия за печене разстелете на един слой 100 г натрошено сирене. Поръсете го с малко зехтин с босилек и овкусете с прясно смлян черен пипер. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 10 минути.
3. За тази рецепта за миш-маш с печени чушки загрейте 1-2 с.л. олио в тиган и запържете нарязания на ситно лук. Добавете нарязаните на ленти печени чушки и запържете и тях. Добавете малка бучка масло и предварително разбитите яйца и разбъркайте внимателно докато те се сготвят. Дръпнете от огъня и добавете около 100 г натрошено сирене и ситно нарязан магданоз. Овкусете със сол, черен и червен пипер. Разбъркайте.
4. Извадете запечения лук от тигана. В същата мазнина запържете нарязания на ситно домат и разрязаните на половинки чери домати. Добавете щипка червен пипер, щипка кафява захар и в моята рецепта аз добавям и няколко капки зехтин с босилек.
5. За муса от жълтъци сложете жълтъците в студена тенджерка на слаб огън. Добавете бульон или вода и започнете да бъркате енергично с помощта на тел, до получаването на еднородна емулсия. Това ще отнеме около 5 минути. Добавете маслото, дръпнете от огъня и продължете да разбърквате до получаването на гладка смес. Овкусете със сол и черен пипер.
6. В тиган загрейте малко олио и поръсете куркума. Чукнете пъдпъдъчите яйца в тигана и ги изпържете на очи. Запечете до златисто и няколко кубчета сирене за декорация.
7. За представянето на този миш-маш с печени чушки отделете слоевете печен червен лук, за да получите купички. В единия край на чиния сипете малко от млечния мус и върху него поставете купичка от лук. На дъното и сипете от запържените домати, а върху тях миш-маш. Отгоре подредете парчета печено сирене. Отстрани сипете от муса от жълтъци и топка млечен мус. Гарнирайте с кубче запечено сирене, предварително оваляно в нарязан на ситно див лук, пържено пъдпъдъче яйце, половинка сварено пъдпъдъче яйце и печен арпаджик.Как се прави миш-маш
Рецепта за миш-маш
Миш-маш рецепта
Други рецепти от същия епизод на "Новата балканска кухня с Божана":
Крем-карамел
Свинско в гювеч

Продукти

  • 8 яйца размер М
  • 3 главички арпаджик
  • 2 глави червен лук
  • 4 червени печени чушки
  • 2 малки глави лук
  • 1 белен домат
  • 200 г чери доматчета
  • 200 г саламурено сирене
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • щипка кафява захар
  • 20 г масло
  • 1 ч.л. олио с босилек
  • олио
  • 0.5 връзка магданоз
  • 4 стръка див лук
  • За муса от жълтъци:
  • 6 жълтъка
  • 1 с.л. бульон
  • 20 г масло
  • сол и черен пипер
  • За млечния мус:
  • 100 г извара
  • 100 г крема сирене
  • 100 г кисело мляко 10%
  • За декорация:
  • 2 сварени пъдпъдъчи яйца
  • 4 пъдпъдъчи яйца
  • бучка масло
  • щипка куркума
  • саламурено сирене
  • наряна на ситно див лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички