Салата с пиле и скариди
Рецепта от: Стоян и Лора
- Овкусете пилешкото месо със зехтин, сол и черен пипер. Гответе го в сгорещен грил тиган от всички страни до готовност, извадете от съда.
- Намажете скаридите със зехтин, посолете ги и ги сгответе на грил тиган, докато порозовеят. След това ги почистете и нарежете на три.
- Нарежете пилето на хапки. Обелете целината и я нарежете на кубчета.
- Обелете и настържете джинджифила, а лука и чесъна накълцайте. Запържете ги до златисто в зехтин и сипете кърито, веднага дръпнете от огъня и охладете.
- Смесете зеленчуците с киселото мляко, майонезата, черен пипер, сол, горчицата. Разбъркайте.
- В голяма купа смесете скаридите, пилето и целината, залейте със соса разбъркайте. Поставете салатата в хладилник за 1 час. Сервирайте върху листа айсберг и цикория и украсете с кълнове.
Съвет: Към соса може да прибавите и малко лимонов сок.
Продукти
- 400 г пилешки гърди
- 300 г кралски скариди
- 3 стръка стеблeна целина
- зехтин за намазване
- сол и черен пипер на вкус
- За соса:
- 1 глава червен лук
- 3 скилидки чесън
- 30 г корен джинджифил
- 1 с.л. къри
- 180 г майонеза
- 80 г кисело мляко
- 1 с.л. горчица
- зехтин за пържене
- сол и черен пипер на вкус
- За сервиране:
- листа от айсберг и от цикория
- кълнове от ряпа
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата