Начин на приготвяне:

  1. Овкусете пилешкото месо със зехтин, сол и черен пипер. Гответе го в сгорещен грил тиган от всички страни до готовност, извадете от съда.
  2. Намажете скаридите със зехтин, посолете ги и ги сгответе на грил тиган, докато порозовеят. След това ги почистете и нарежете на три.
  3. Нарежете пилето на хапки. Обелете целината и я нарежете на кубчета.
  4. Обелете и настържете джинджифила, а лука и чесъна накълцайте. Запържете ги до златисто в зехтин и сипете кърито, веднага дръпнете от огъня и охладете.
  5. Смесете зеленчуците с киселото мляко, майонезата, черен пипер, сол, горчицата. Разбъркайте.
  6. В голяма купа смесете скаридите, пилето и целината, залейте със соса разбъркайте. Поставете салатата в хладилник за 1 час. Сервирайте върху листа айсберг и цикория и украсете с кълнове.

Съвет: Към соса може да прибавите и малко лимонов сок.   

Продукти

400 г пилешки гърди

300 г кралски скариди

3 стръка стеблeна целина

зехтин за намазване

сол и черен пипер на вкус

 

За соса:

1 глава червен лук

3 скилидки чесън

30 г корен джинджифил

1 с.л. къри

180 г майонеза

80 г кисело мляко

1 с.л. горчица

зехтин за пържене

сол и черен пипер на вкус

 

За сервиране:

листа от айсберг и от цикория

кълнове от ряпа

Свързани рецепти