1. Овкусете пилешкото месо със зехтин, сол и черен пипер. Гответе го в сгорещен грил тиган от всички страни до готовност, извадете от съда.
  2. Намажете скаридите със зехтин, посолете ги и ги сгответе на грил тиган, докато порозовеят. След това ги почистете и нарежете на три.
  3. Нарежете пилето на хапки. Обелете целината и я нарежете на кубчета.
  4. Обелете и настържете джинджифила, а лука и чесъна накълцайте. Запържете ги до златисто в зехтин и сипете кърито, веднага дръпнете от огъня и охладете.
  5. Смесете зеленчуците с киселото мляко, майонезата, черен пипер, сол, горчицата. Разбъркайте.
  6. В голяма купа смесете скаридите, пилето и целината, залейте със соса разбъркайте. Поставете салатата в хладилник за 1 час. Сервирайте върху листа айсберг и цикория и украсете с кълнове.

Съвет: Към соса може да прибавите и малко лимонов сок.   

Продукти

  • 400 г пилешки гърди
  • 300 г кралски скариди
  • 3 стръка стеблeна целина
  • зехтин за намазване
  • сол и черен пипер на вкус
  • За соса:
  • 1 глава червен лук
  • 3 скилидки чесън
  • 30 г корен джинджифил
  • 1 с.л. къри
  • 180 г майонеза
  • 80 г кисело мляко
  • 1 с.л. горчица
  • зехтин за пържене
  • сол и черен пипер на вкус
  • За сервиране:
  • листа от айсберг и от цикория
  • кълнове от ряпа

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички