Свързани предаванияБон АпетиГледайте Вторник, 19 ноември, 11:30 | Вторник, 19 ноември, 16:30

Начин на приготвяне:

Овкусете месото със сол и черен пипер и го запържете в тенджера със сгорещения зехтин. Извадете го.

В същия съд запържете нарязания лук и наситнения чесън до златисто. Деглазирайте с виното. Добавете дафиновите листа. Сипете бульона и доматите.

Добавете джоджена и подправете със сол и черен пипер на вкус. Върнете месото в съда. Гответе на тих огън под капак около 3 часа. Махнете капака и гответе още 30-40 минути, докато се редуцира соса.

За гремолатата настържете корите на лимона и портокала. Наситнете магданоза и розмарина, а чесъна накълцайте на ситно. Разбъркайте всичко.

Поднесете агнешкото с гремолатата.

Продукти

1 агнешки врат (нарязан на шайби)

3 с.л. зехтин

2 скилидки чесън

2 глави лук

250 мл червено вино

250 мл телешки бульон

1 консерва домати на кубчета (400 г)

2 дафинови листа

1 стрък джоджен
сол и черен пипер на вкус

За гремолатата:

кората от 1 портокал

кората от 1 лимон

4 стръка магданоз

1 скилидка чесън

1 стрък розмарин

Свързани рецепти