Пай със свинско и сладки картофи
Рецепта от: Стоян и Лора
За плънката почистете и нарежете на ситно лука, чесъна и целината, настържете моркова и ги запържете в сгорещения зехтин.
Добавете каймата и гответе при непрекъснато бъркане, докато се получат златистокафяви трохи.
Прибавете подправките - накълцаните розмарин и мащерка, доматения концентрат, соса „Уорчестър“ и сипете бялото вино. Разбъркайте и налейте 300 мл топла вода или пилешки бульон.
Овкусете със сол и черен пипер и гответе на слаб огън около 15-20 минути. Накрая сложете граха и дръпнете от котлона.
Обелете, нарежете и сварете картофите в подсолена вода до готовност.
След това ги отцедете и ги намачкайте с вилица. Прибавете маслото, разбъркайте, да се разтопи, налейте мляко, овкусете със сол, черен пипер, индийско орехче и отново разбъркайте.
В тава за печене или индивидуални форми сложете от плънката, отгоре поставете от пюрето, направете декоративни шарки с лъжица. Печете в загрята на 190 градуса за фурна около 20 минути.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Продукти
- 400 г сладки картофи
- 300 г картофи
- 40 г краве масло
- 150 мл прясно мляко
- 1 щипка индийско орехче
- сол на вкус
- За плънката:
- 600 г кайма от свинска плешка
- 150 г грах
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка стеблена целина
- 2 моркова
- 1 ч.л. сос „Уорчестър“
- 60 мл зехтин
- 2 стръка мащерка
- 1 стрък розмарин
- 2 с.л. доматен концентрат
- 200 мл бяло вино
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне