Супа от горски гъби с кускус
Рецепта от: Стоян и Лора
Освен в сезона на горските гъби, тази супа може да бъде приготвена и по всяко друго време, ако разполагате със замразени гъби. За още повече аромат се добавят и сушени манатарки.
Продукти
- 700 г микс от пресни горски гъби
- 200 г замразени манатарки
- 10 г сушени манатарки
- 1 глава лук
- 6 скилидки чесън
- 60 г краве масло
- 100 мл бяло вино
- 4 клонки мащерка
- 1 с.л. брашно
- 1 л зеленчуков бульон
- 100 г кускус (едър с варене)
- заквасена сметана за поднасяне
- препечен хляб за поднасяне
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете и нарежете пресните и замразените гъби на едро.
- 2. Наситнете лука и чесъна и ги запържете за кратко в маслото. Налейте виното. Добавете нарязаните гъби.
- 3. Сложете брашното, налейте 1 л бульон и овкусете с листенцата мащерка и сол. Гответе под капак 20–30 минути.
- 4. Сипете кускуса, налейте около 600 мл вода и прибавете начупените сушени манатарки. Похлупете и гответе, докато кускусът се свари и сушените манатарки омекнат.
- 5. Сервирайте супата със заквасена сметана и препечен хляб.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Агнешка чорба
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с лимон
Рецепти Стоян и Лора
Гъбена супа с ориз
Рецепти Стоян и Лора
Супа от тиква с печено халуми
Рецепти Стоян и Лора
Спаначена супа "Страчатела"
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“