Тази супа е доста богата  - със зеленчуци, кафяви печурки, бульон и сметана. Поднесете с още сметана и нарязан магданоз.

Продукти

  • 55 г безсолно масло
  • 1 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 2 стъбла селъри
  • 1 скилидка чесън
  • 1 кг кафяви печурки
  • 700 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 2 с.л. соев сос
  • 150 мл пълномаслена течна сметана
  • 3 с.л. нарязан магданоз
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете на ситно лука, чесъна и селърито. Почистете гъбите със суха четка и ги нарежете.
  • 2. Разтопете маслото в тенджера и запържете в него лука и селърито за 5 минути, като разбърквате от време на време. Добавете чесъна и гответе още 30 секунди.
  • 3. Добавете нарязаните гъби и ги запържете до златисто, преди па започнат да отделят водата си. Залейте с бульон и оставете да заври. Намалете силата на огъня и гответе под капак 20 минути.
  • 4. Дръпнете тенджерата от котлона и пасирайте супата. Върнете я върху котлона и добавете соевия сос и повечето сметана. Овкусете със сол и черен пипер.
  • 5. Разпределете супата в топли купи и сервирайте като поръсите с малко сметана и нарязан магданоз.

Свързани рецепти

Виж всички