Супа от кафяви печурки
Рецепта от: Мери Бери
Тази супа е доста богата - със зеленчуци, кафяви печурки, бульон и сметана. Поднесете с още сметана и нарязан магданоз.
Продукти
- 55 г безсолно масло
- 1 с.л. олио
- 2 глави лук
- 2 стъбла селъри
- 1 скилидка чесън
- 1 кг кафяви печурки
- 700 мл пилешки или зеленчуков бульон
- 2 с.л. соев сос
- 150 мл пълномаслена течна сметана
- 3 с.л. нарязан магданоз
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете на ситно лука, чесъна и селърито. Почистете гъбите със суха четка и ги нарежете.
- 2. Разтопете маслото в тенджера и запържете в него лука и селърито за 5 минути, като разбърквате от време на време. Добавете чесъна и гответе още 30 секунди.
- 3. Добавете нарязаните гъби и ги запържете до златисто, преди па започнат да отделят водата си. Залейте с бульон и оставете да заври. Намалете силата на огъня и гответе под капак 20 минути.
- 4. Дръпнете тенджерата от котлона и пасирайте супата. Върнете я върху котлона и добавете соевия сос и повечето сметана. Овкусете със сол и черен пипер.
- 5. Разпределете супата в топли купи и сервирайте като поръсите с малко сметана и нарязан магданоз.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Стоян и Лора
Супа от горски гъби с кускус
Рецепти Ненад Великович
Агнешка чорба
Рецепти Мери Бери
Тайландска пилешка супа
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с лимон
Рецепти Давид Скоко
Супа от тиква и червена леща
Рецепти Стоян и Лора
Гъбена супа с ориз
Рецепти Стоян и Лора
Супа от тиква с печено халуми
Рецепти Стоян и Лора
Спаначена супа "Страчатела"