Супа от чушки
Рецепта от: Стоян и Лора
Тази супа е подходяща за есента, когато чушките са в изобилие. Чушките се изпичат, а след това се запържват с лук и пащърнак. Тайната съставка на супата е печеният чесън.
Продукти
- 1 кг печени червени чушки
- 1 глава лук
- 1 корен пащърнак
- 1 глава чесън
- 1 литър зеленчуков бульон
- 70 мл зехтин
- 2 стръка мащерка
- 2 стръка босилек
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 1 с.л. микс от подправки "Домати и билки"
- сол на вкус
- пипер меланж
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Обелете чесъна и го сложете върху лист алуминиево фолио. Поръсете със сол и пипер на вкус и полейте с около 20 мл зехтин. Завийте с фолиото и изпечете за 30-40 минути.
- 2. Обелете пащърнака и лука и ги нарежете на кубчета. Чушките също нарежете на кубчета.
- 3. Запържете нарязаните зеленчуци в останалия зехтин, трябва да започнат леко да се карамелизират. Налейте бульона и разбъркайте. Добавете микса от подправки* и накълцаната мащерка. Похлупете и гответе около 20 минути.
- 4. Добавете печения чесън, босилека и пушения червен пипер. Пасирайте. Овкусете със сол и пипер. Сервирайте с листенца босилек.
- *Подправката съдържа изсушени на слънце домати, чесън, лук и ароматни билки - босилек, риган и магданоз.
- Съвет:
- По желание може да поднесете супата със сирене.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от горски гъби с кускус
Рецепти Ненад Великович
Агнешка чорба
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с лимон
Рецепти Стоян и Лора
Гъбена супа с ориз
Рецепти Стоян и Лора
Супа от тиква с печено халуми
Рецепти Стоян и Лора
Спаначена супа "Страчатела"
Рецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа