1. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Обелете чесъна и го сложете върху лист алуминиево фолио. Поръсете със сол и пипер на вкус и полейте с около 20 мл зехтин. Завийте с фолиото и изпечете за 30-40 минути.

2. Обелете пащърнака и лука и ги нарежете на кубчета. Чушките също нарежете на кубчета.

3. Запържете нарязаните зеленчуци в останалия зехтин, трябва да започнат леко да се карамелизират. Налейте бульона и разбъркайте. Добавете микса от подправки* и накълцаната мащерка. Похлупете и гответе около 20 минути.

4. Добавете печения чесън, босилека и пушения червен пипер. Пасирайте. Овкусете със сол и пипер. Сервирайте с листенца босилек.

*Подправката съдържа изсушени на слънце домати, чесън, лук и ароматни билки - босилек, риган и магданоз. 
 
Съвет:
По желание може да поднесете супата със сирене.

Продукти

  • 1 кг печени червени чушки 1 глава лук 1 корен пащърнак 1 глава чесън 1 литър зеленчуков бульон 70 мл зехтин 2 стръка мащерка 2 стръка босилек 1 ч.л. пушен червен пипер 1 с.л. микс от подправки "Домати и билки" сол на вкус пипер меланж

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички