Тази супа е подходяща за есента, когато чушките са в изобилие. Чушките се изпичат, а след това се запържват с лук и пащърнак. Тайната съставка на супата е печеният чесън.

Продукти

  • 1 кг печени червени чушки
  • 1 глава лук
  • 1 корен пащърнак
  • 1 глава чесън
  • 1 литър зеленчуков бульон
  • 70 мл зехтин
  • 2 стръка мащерка
  • 2 стръка босилек
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 с.л. микс от подправки "Домати и билки"
  • сол на вкус
  • пипер меланж

Начин на приготвяне:

  • 1. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Обелете чесъна и го сложете върху лист алуминиево фолио. Поръсете със сол и пипер на вкус и полейте с около 20 мл зехтин. Завийте с фолиото и изпечете за 30-40 минути.
  • 2. Обелете пащърнака и лука и ги нарежете на кубчета. Чушките също нарежете на кубчета.
  • 3. Запържете нарязаните зеленчуци в останалия зехтин, трябва да започнат леко да се карамелизират. Налейте бульона и разбъркайте. Добавете микса от подправки* и накълцаната мащерка. Похлупете и гответе около 20 минути.
  • 4. Добавете печения чесън, босилека и пушения червен пипер. Пасирайте. Овкусете със сол и пипер. Сервирайте с листенца босилек.
  • *Подправката съдържа изсушени на слънце домати, чесън, лук и ароматни билки - босилек, риган и магданоз. 
  • Съвет:
  • По желание може да поднесете супата със сирене.

Свързани рецепти

Виж всички