Начин на приготвяне:

1. Отстранете кората на филиите хляб и ги накиснете в малко вода.
2. на дъното на стъклена кана или купа сложете лед.
3. Обелете хубави узрели домати и ги нарежете на едро в каната. Обелете и нарежете на едро краставиците. Добавете нарязаната чушка и чесъна. Добавете зехтин и омекналия хляб и пасирайте сместа. Добавете сол и малко оцет и разбъркайте.
4. Сервирайте гаспачо в стъклени чаши. Полейте всяка порция с малко зехтин.

Продукти

  • 5 узрели домата
  • 2 краставици
  • 1 зелена чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 4 филии стар бял хляб
  • зехтин
  • оцет
  • сол

Свързани рецепти