Пилешка супа с лимон
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за пилешка супа по гръцки. Пилето първо се сварява и се накъсва на парченца. Бульонът се прецежда и се добавя ориз. След като супата се застрои, се сервира гарнирана с парченца пилешко.
Продукти
- 1 пиле
- 1 морков
- 1 стрък праз
- 2 стръка мащерката
- 1/4 връзка магданоз
- 100 г бисерен ориз
- 1 яйце + 2 жълтъка
- сокът от 2 лимона
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Отделете кожата от пилето. Нарежете го на няколко парчета и го сложете в тенджера със студена вода и сол. Кипнете и отделете коагулиралия белтък от повърхността.
- 2. Добавете праза и моркова, нарязани на едро. Завържете мащерката и магданоза в марля и пуснете в тенджерата. Варете на слаб огън до готовност на месото.
- 3. Извадете пилето и го обезкостете. Прецедете бульона, добавете ориза и варете до готовност.
- 4. Разбийте яйцата с лимона. Темперирайте с 1–2 черпака от бульона.
- 5. Изсипете в тенджерата и върнете пилешкото месо. Дръпнете от котлона и сервирайте с прясно стрит черен пипер.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Супа от горски гъби с кускус
Рецепти Ненад Великович
Агнешка чорба
Рецепти Стоян и Лора
Гъбена супа с ориз
Рецепти Стоян и Лора
Супа от тиква с печено халуми
Рецепти Стоян и Лора
Спаначена супа "Страчатела"
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене