Това е рецепта за пилешка супа по гръцки. Пилето първо се сварява и се накъсва на парченца. Бульонът се прецежда и се добавя ориз. След като супата се застрои, се сервира гарнирана с парченца пилешко.

Продукти

  • 1 пиле
  • 1 морков
  • 1 стрък праз
  • 2 стръка мащерката
  • 1/4 връзка магданоз
  • 100 г бисерен ориз
  • 1 яйце + 2 жълтъка
  • сокът от 2 лимона
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Отделете кожата от пилето. Нарежете го на няколко парчета и го сложете в тенджера със студена вода и сол. Кипнете и отделете коагулиралия белтък от повърхността.
  • 2. Добавете праза и моркова, нарязани на едро. Завържете мащерката и магданоза в марля и пуснете в тенджерата. Варете на слаб огън до готовност на месото.
  • 3. Извадете пилето и го обезкостете. Прецедете бульона, добавете ориза и варете до готовност.
  • 4. Разбийте яйцата с лимона. Темперирайте с 1–2 черпака от бульона.
  • 5. Изсипете в тенджерата и върнете пилешкото месо. Дръпнете от котлона и сервирайте с прясно стрит черен пипер.

Свързани рецепти

Виж всички