С тази рецепта агнешката супа може да бъде приготвена лесно и бързо. Зеленчуците и месото предварително се запържват, а след това се варят до омекване. След това се добавя запръжка от брашно и олио, а готовата супа се сервира с кисело мляко и магданоз.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • микс зърна пипер
  • 1 дафинов лист
  • 5 с.л. олио
  • 400 г агнешко месо от бут
  • 2 скилидки чесън
  • сол
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете лука на едро, а моркова на дребни кубчета. Сипете олиото в дълбока тенджера и запържете лука и моркова в него. Добавете дафиновия лист и зърната пипер.
  • 2. Нарежете месото на ситни кубчета, но не прекалено малки. Добавете месото в тенджерата и разбъркайте. Добавете скилидките чесън, нарязани на филийки и запържете още 20-30 секунди. Разбъркайте и добавете вода или бульон, колкото да покрие продуктите. захлупете и варете 10-15 минути.
  • 3. След това добавете още вода, около 1-1.5 л., захлупете и варете 30-40 минути, докато месото омекне напълно. Овкусете със сол.
  • 4. За запръжката загрейте олиото в тиган, добавете брашното и бъркайте с дървена лъжица около минута. Добавете червения пипер и бъркайте до хомогенност.
  • 5. Добавете малко от супата в тигана със запръжката, разбъркайте и изсипете обратно в тенджерата.
  • 6. Поднесете чорбата в купички и гарнирайте с кисело мляко и магданоз.

Свързани рецепти

Виж всички