Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на едро, а моркова на дребни кубчета. Сипете олиото в дълбока тенджера и запържете лука и моркова в него. Добавете дафиновия лист и зърната пипер.
2. Нарежете месото на ситни кубчета, но не прекалено малки. Добавете месото в тенджерата и разбъркайте. Добавете скилидките чесън, нарязани на филийки и запържете още 20-30 секунди. Разбъркайте и добавете вода или бульон, колкото да покрие продуктите. захлупете и варете 10-15 минути.
3. След това добавете още вода, около 1-1.5 л., захлупете и варете 30-40 минути, докато месото омекне напълно. Овкусете със сол.
4. За запръжката загрейте олиото в тиган, добавете брашното и бъркайте с дървена лъжица около минута. Добавете червения пипер и бъркайте до хомогенност.
5. Добавете малко от супата в тигана със запръжката, разбъркайте и изсипете обратно в тенджерата.
6. Поднесете чорбата в купички и гарнирайте с кисело мляко и магданоз.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • микс зърна пипер
  • 1 дафинов лист
  • 5 с.л. олио
  • 400 г агнешко месо от бут
  • 2 скилидки чесън
  • сол
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. олио

Свързани рецепти