Агнешка чорба
Рецепта от: Ненад Великович
С тази рецепта агнешката супа може да бъде приготвена лесно и бързо. Зеленчуците и месото предварително се запържват, а след това се варят до омекване. След това се добавя запръжка от брашно и олио, а готовата супа се сервира с кисело мляко и магданоз.
Продукти
- 1 глава лук
- 1 морков
- микс зърна пипер
- 1 дафинов лист
- 5 с.л. олио
- 400 г агнешко месо от бут
- 2 скилидки чесън
- сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 с.л. брашно
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете лука на едро, а моркова на дребни кубчета. Сипете олиото в дълбока тенджера и запържете лука и моркова в него. Добавете дафиновия лист и зърната пипер.
- 2. Нарежете месото на ситни кубчета, но не прекалено малки. Добавете месото в тенджерата и разбъркайте. Добавете скилидките чесън, нарязани на филийки и запържете още 20-30 секунди. Разбъркайте и добавете вода или бульон, колкото да покрие продуктите. захлупете и варете 10-15 минути.
- 3. След това добавете още вода, около 1-1.5 л., захлупете и варете 30-40 минути, докато месото омекне напълно. Овкусете със сол.
- 4. За запръжката загрейте олиото в тиган, добавете брашното и бъркайте с дървена лъжица около минута. Добавете червения пипер и бъркайте до хомогенност.
- 5. Добавете малко от супата в тигана със запръжката, разбъркайте и изсипете обратно в тенджерата.
- 6. Поднесете чорбата в купички и гарнирайте с кисело мляко и магданоз.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Стоян и Лора
Супа от горски гъби с кускус
Рецепти Мери Бери
Супа от кафяви печурки
Рецепти Мери Бери
Тайландска пилешка супа
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с лимон
Рецепти Давид Скоко
Супа от тиква и червена леща
Рецепти Стоян и Лора
Гъбена супа с ориз
Рецепти Стоян и Лора
Супа от тиква с печено халуми
Рецепти Стоян и Лора
Спаначена супа "Страчатела"