• Лепкави агнешки ребраРецепти
    Лепкави агнешки ребра

    За да станат крехки, агнешките ребра първо се варят, а след това се пекат, обилно намазани със смес от соев сос, балсамов оцет, захар и мед. Сервират се в голяма чиния, за да е споделено удоволствието...

  • Самоса пайРецепти
    Самоса пай

    Самоса е традиционно ястие  за Индия и Пакистан. Вместо малки тестени триъгълни джобчета, които се пържат, самоса може да се приготви и под формата на пай. Тестото за пая се приготвя от брашно, гореща...

  • Агнешки котлети с картофи „Дофиноа“Рецепти
    Агнешки котлети с картофи „Дофиноа“

    Рецепта за едно наистина изискано ястие, подходящо за споделяне с близки и приятели на празнична трапеза. Картофите се варят, а след това се пекат в сметана. Агнешките котлети се запечатват в тиган и...

  • Задушени агнешки джолани с пролетни зеленчуциРецепти
    Задушени агнешки джолани с пролетни зеленчуци

    Това ястие се приготвя в тенджера, но крайният резултат е крехко агнешко месо, задушени зеленчуци и леко сладък сос. Лесна рецепта, подходяща за всяка пролетна трапеза, включително и за великденската.

  • Печено агнешко с хрупкави картофиРецепти
    Печено агнешко с хрупкави картофи

    Семпла рецепта за печено агнешко месо, което се къса на конци и хрупкави печени картофи. След като месото се запечата в мазнина, се овкусява с паста от аншоа, чесън, розмарин и оцет и се пече с капак...

  • Печени агнешки ребра с гарнитура от зеленчуциРецепти
    Печени агнешки ребра с гарнитура от зеленчуци

    В тази рецепта агнешките ребра първо се мариноват, след това се пекат, а накрая се запържват. Сервират се с пюре от пащърнак и гарнитура от различни видове задушени в масло зеленчуци. Вкусно и красиво...

  • Питка с масло и самардалаРецепти
    Питка с масло и самардала

    Това е питка с мая, оформена на отделни рулца (хлебчета) с пълнеж от масло и самардала. Подходяща за всяка празнична трапеза!

  • Козуначени кифли с шоколадРецепти
    Козуначени кифли с шоколад

    Това е рецепта за козуначено тесто, на което му трябва топлина и достатъчно време за втасване. В резултат ще получите пухкави кифлички с течен шоколад.