Великден
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиКозуначени кифли с шоколад
Това е рецепта за козуначено тесто, на което му трябва топлина и достатъчно време за втасване. В резултат ще получите пухкави кифлички с течен шоколад.
РецептиПролетна салата
Това е рецепта за свежа, но питателна пролетна салата. Тя съдържа варени пресни картофи, рукола, лук и репички. Дресингът е с горчица.
РецептиЛозови сарми с агнешка кайма
Плънката на тези сарми с лозов лист е от агнешка кайма, ориз, лук и джоджен. Приготвят се бързо, а са неустоимо вкусни, поляти със сос от кисело мляко.
РецептиМариновани агнешки пържоли с червени чушки и лук
Рецепта с агнешко месо, която се приготвя за 30 минути. Пържолите се мариноват за кратко, а след това се изпичат в грил-тиган. Сервират се с печени лук и чушки.
РецептиДомашна баница със спанак и козе сирене
Това е рецепта за вита баница с ръчно точени кори. Тестото за тях съдържа само брашно, сол, вода и малко оцет. Плънката е от спанак, саламурено сирене, яйца и кисело мляко. Задължително пригответе таз...
РецептиПълнена агнешка плешка
Това е класическа българска рецепта за печено агнешко за Великден. Агнешката плешка се пълни със запържен ориз с пресен лук и пресни подправки - джоджен и магданоз и се пече дълго, покрита с фолио. На...
РецептиСелски пай със спанак
Тестото за този пай се приготвя само от брашно, зехтин и вода. То се разточва на голяма кора, върху която се разпределя плънката от задушен спанак, рикота и яйца. Този селски италиански пай със спанак...
РецептиЗадушено агнешко с гремолата
Агнешкото месо се задушава 3 часа в тенджера заедно със сос от лук, домати и джоджен. В резултат се получава много крехко месо с гъст сос, а поръсено с гремолата от пресни подправки и настъргани цитру...