Съчетайте тези агнешки котлети с билкова коричка с печени домати и лимонов сос с магданоз.

Продукти

  • 4 филии хляб с квас
  • 5 с.л. масло
  • 1 скилидка чесън
  • ¼ ч.ч. магданоз
  • ¼ ч.ч. див лук
  • 6 бр. агнешки котлета
  • 1 с.л. зехтин
  • 3 с.л. дижонска горчица
  • 3 с.л. мед
  • 16 чери домати
  • За лимоновия сос:
  • 1 лимон
  • 1 глава лук шалот
  • 2 ч.л. нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

  • 1. Накъсайте хляба и го поставете в кухненски робот или блендер. Смелете на трохи.
  • 2. В голям тиган разтопете маслото и добавете настърганата скилидка чесън. Разбъркайт за 203-30 секунди и добавете хлебните трохи. Запържете за кратко и дръпнете от котлона. Добавете нарязаните магданоз и див лук и разбъркайте.
  • 3. Поръсете агнешките котлети със сол и черен пипер от двете страни. Загрейте тиган на умерен огън и поставете котлетите в него. Печете по 2 минути от всяка страна, докато отвън станат тъмнокафяви, а по средата са розови.
  • 4. Подредете агнешките котлети в тава, като ги разположите в едната и половина. В купичка смесете горчицата и меда и с помощта на четка намажете котлетите. След това разпределете сместа с хлебни трохи върху котлетите. В другата половина на тавата подредете чери доматчетата. Поръсете ги със сол и зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 8 минути.
  • 5. За лимоновия сос в малка купа настържете лимоновата кора. Добавете лимоновия сок и зехтина и разбъркайте енергично. След това добавете нарязаните на ситно лук и магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
  • 6. Разпределете котлетите и печените домати в две чинии. Полейте с лимонов сос и сервирайте.

Свързани рецепти

Виж всички