Тази супа е пълна с вкусове! Приготвянето ѝ е добър начин да използвате останалото ви печено пиле, а може да използвате и бутчета вместо гърди.

Продукти

  • 250 г пилешки гърди (без кости и кожа)
  • 2 литра пилешки бульон
  • 2 глави лук шалот
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • ½ червена люта чушка
  • 1-2 с.л. зеленай тайландска къри паста
  • 2 ч.л. рибен сос
  • 1 ч.л. светлокафява захар
  • 115 г кафяви печурки
  • 2 бр. бок чой (бейби)
  • ½ връзка кориандър
  • 1 лайм, сок
  • 100 г тънки яйчени нудли
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Налейте бульона в тенджера. Поставете пилешките гърди в бульона и оставете да заври. Гответе на слаб огън 15 минути. Извадете месото в чиния. След като изстине, го накъсайте на ленти.
  • 2. В горещия бульон добавете нарязаните на тънко гъби, лука, нарязан на тънки кръгчета, настърганите джинджифил и чесън, нарязаната на кръгчета люта чушка. Добавете и тайландската къри паста, захарта и рибения сос. Разбъркайте и варете 5 минути. За последните 3 минути сложете и нарязания бок чой или спанак.
  • 3. Накрая добавете лентите пилешко месо и сок от лайм. Овкусете със сол и черен пипер.
  • 4. Сварете яйчените нудли според указанията на пакета и ги прецедете. Разпределете ги в купичките. Върху тях налейте бульон със зеленчуци и месо. Поръсете с листа кориандър.

Свързани рецепти

Виж всички