Тайландска пилешка супа
Рецепта от: Мери Бери
Тази супа е пълна с вкусове! Приготвянето ѝ е добър начин да използвате останалото ви печено пиле, а може да използвате и бутчета вместо гърди.
Продукти
- 250 г пилешки гърди (без кости и кожа)
- 2 литра пилешки бульон
- 2 глави лук шалот
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. настърган джинджифил
- ½ червена люта чушка
- 1-2 с.л. зеленай тайландска къри паста
- 2 ч.л. рибен сос
- 1 ч.л. светлокафява захар
- 115 г кафяви печурки
- 2 бр. бок чой (бейби)
- ½ връзка кориандър
- 1 лайм, сок
- 100 г тънки яйчени нудли
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Налейте бульона в тенджера. Поставете пилешките гърди в бульона и оставете да заври. Гответе на слаб огън 15 минути. Извадете месото в чиния. След като изстине, го накъсайте на ленти.
- 2. В горещия бульон добавете нарязаните на тънко гъби, лука, нарязан на тънки кръгчета, настърганите джинджифил и чесън, нарязаната на кръгчета люта чушка. Добавете и тайландската къри паста, захарта и рибения сос. Разбъркайте и варете 5 минути. За последните 3 минути сложете и нарязания бок чой или спанак.
- 3. Накрая добавете лентите пилешко месо и сок от лайм. Овкусете със сол и черен пипер.
- 4. Сварете яйчените нудли според указанията на пакета и ги прецедете. Разпределете ги в купичките. Върху тях налейте бульон със зеленчуци и месо. Поръсете с листа кориандър.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Стоян и Лора
Супа от горски гъби с кускус
Рецепти Мери Бери
Супа от кафяви печурки
Рецепти Ненад Великович
Агнешка чорба
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с лимон
Рецепти Давид Скоко
Супа от тиква и червена леща
Рецепти Стоян и Лора
Гъбена супа с ориз
Рецепти Стоян и Лора
Супа от тиква с печено халуми
Рецепти Стоян и Лора
Спаначена супа "Страчатела"