Телешки дроб с чоризо и гъби
Рецепта от: Стоян и Лора
- Почистете черния дроб и го нарежете на филийки с дебелина 1 см.
- Овкусете дроба с черен пипер и го оваляте в брашно. Изтупайте излишното и го изпържете в половината от олиото на умерен огън от двете страни. Извадете го и го овкусете със сол.
- В същия съд налейте виното, по желание фламбирайте. Оставете на огъня, докато се редуцира. Монтирайте готовия сос с маслото.
- Нарежете чоризото на шайби, а лука на полумесеци. Гъбите почистете и нарежете на едро, а чесъна наситнете.
- Сложете чоризото в студен тиган и го запържете на умерен огън, когато пусне мазнина и се запържи, добавете лука и чесъна. След като и те се позапържат, извадете ги от тигана.
- В същият съд запържете гъбите. Ако има нужда, налейте останалото олио. Върнете лука с чоризото и овкусете със соевия сос, ригана и черен пипер.
- Сервирайте дроба с гъбената смес и соса.
Продукти
- 400 г телешки черен дроб
- 200 г микс от гъби (печурки, кладници, шийтаке)
- 100 г пикантен колбас чоризо
- 1 глава червен лук
- 2 скилидки чесън
- 50 мл олио
- 200 мл вино портвайн (или марсала)
- 50 г краве масло
- 30 мл соев сос
- 1/4 ч.л. риган
- брашно за овалване
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне