1. Почистете черния дроб и го нарежете на филийки с дебелина 1 см.
  2. Овкусете дроба с черен пипер и го оваляте в брашно. Изтупайте излишното и го изпържете в половината от олиото на умерен огън от двете страни. Извадете го и го овкусете със сол.
  3. В същия съд налейте виното, по желание фламбирайте. Оставете на огъня, докато се редуцира. Монтирайте готовия сос с маслото.
  4. Нарежете чоризото на шайби, а лука на полумесеци. Гъбите почистете и нарежете на едро, а чесъна наситнете.
  5. Сложете чоризото в студен тиган и го запържете на умерен огън, когато пусне мазнина и се запържи, добавете лука и чесъна. След като и те се позапържат, извадете ги от тигана.
  6. В същият съд запържете гъбите. Ако има нужда, налейте останалото олио. Върнете лука с чоризото и овкусете със соевия сос, ригана и черен пипер.
  7. Сервирайте дроба с гъбената смес и соса.

 

Продукти

  • 400 г телешки черен дроб
  • 200 г микс от гъби (печурки, кладници, шийтаке)
  • 100 г пикантен колбас чоризо
  • 1 глава червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 50 мл олио
  • 200 мл вино портвайн (или марсала)
  • 50 г краве масло
  • 30 мл соев сос
  • 1/4 ч.л. риган
  • брашно за овалване
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички