Конкильони с пиле и сирена
Рецепта от: Стоян и Лора
- Сварете пилето до готовност. Почистете от кожата и костите. Нарежете на кубчета.
- Сварете пастата според указанието на опаковката. Охладете под течаща студена вода и хубаво отцедете.
- За пълнежа в масло запържете за кратко накълцания чесън. Прибавете спанака, свареното пиле, сирената, сметаната, сол и пипер на вкус. Гответе докато се сгъсти.
- Напълнете конкилионите със сместа.
- За бешамела в касерола загрейте масло, запържете в него брашното до златисто, тогава налейте млякото и бъркайте, докато се сгъсти. Овкусете със сол и индийско орехче и дръпнете от котлона.
- На дъното на тава сложете от бешамела, подредете пълнените миди, сложете върху всяка по малко бешамел, по желание поръсете с настърган пармезан.
- Запечете ястието в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути. Сервирайте с рукола.
Съвет: Бульонът от варенето на пилето прецедете и съхранявайте във фризер.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Продукти
- 250 г паста конкильони
- 1/2 пиле
- 2 скилидки чесън
- 150 мл течна животинска сметана
- 100 г синьо сирене
- 50-100 г пармезан
- 100 г спанак
- 30 г краве масло
- сол и черен пипер на вкус
- За соса:
- 600 мл прясно мляко
- 2 с.л. брашно
- 2 с.л. краве масло
- 1 щипка индийско орехче
- сол на вкус
- рукола за сервиране
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол