1. Сварете пилето до готовност. Почистете от кожата и костите. Нарежете на кубчета.
  2. Сварете пастата според указанието на опаковката. Охладете под течаща студена вода и хубаво отцедете.
  3. За пълнежа в масло запържете за кратко накълцания чесън. Прибавете спанака, свареното пиле, сирената, сметаната, сол и пипер на вкус. Гответе докато се сгъсти.
  4. Напълнете конкилионите със сместа.
  5. За бешамела в касерола загрейте масло, запържете в него брашното до златисто, тогава налейте млякото и бъркайте, докато се сгъсти. Овкусете със сол и индийско орехче и дръпнете от котлона.
  6. На дъното на тава сложете от бешамела, подредете пълнените миди, сложете върху всяка по малко бешамел, по желание поръсете с настърган пармезан.
  7. Запечете ястието в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути. Сервирайте с рукола.

Съвет: Бульонът от варенето на пилето прецедете и съхранявайте във фризер.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

 

Продукти

  • 250 г  паста конкильони
  • 1/2 пиле
  • 2 скилидки чесън
  • 150 мл течна животинска сметана
  • 100 г синьо сирене
  • 50-100 г пармезан
  • 100 г спанак
  • 30 г краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • За соса:
  • 600 мл прясно мляко
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. краве масло
  • 1 щипка индийско орехче
  • сол на вкус
  • рукола за сервиране

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички