Кешкек с пиле
Рецепта от: Стоян и Лора
Кешкекът е турско и арменско обредно ястие, но това е рецепта за родопски кешкек. Първо се сварява пилето и месото му се накъсва на конци. След това в пилешкия бульон се вари пшеницата, докато стане на каша. Добавя се месото и ястието се залива с разтопено масло с червен пипер.
Продукти
- 1 пиле (около 1,5 кг)
- 200 г грухана пшеница
- 1 глава лук
- 80 г краве масло
- 1 ч.л. червен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете пилето в голямо количество вода, заедно с нарязания на едро лук.
- 2. Прецедете бульона и в част от него сварете пшеницата до готовност. Пасирайте половината от тази смес и върнете в съда.
- 3. Обезкостете пилето и махнете кожата. Накъсайте месото на конци.
- 4. Сложете пилето в кашата от пшеница, посолете и гответе още 10–15 минути на слаб огън под капак.
- 5. Загрейте маслото в касерола, посолете и щом кипне, добавете червения пипер и веднага дръпнете от котлона.
- 6. Сервирайте ястието като го полеете с маслото.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Донал Скиан
Пиле "Кунг Пао"
Рецепти Донал Скиан
Хлебчета на пара с пържено пиле
Рецепти Силвия Колока
Пиле по ловджийски
Рецепти Адам Лайо
Пиле Брес с полента и трюфели
Рецепти Ейнсли Хариът
Сватбен пилаф