Кешкек с пиле
Рецепта от: Стоян и Лора
Кешкекът е турско и арменско обредно ястие, но това е рецепта за родопски кешкек. Първо се сварява пилето и месото му се накъсва на конци. След това в пилешкия бульон се вари пшеницата, докато стане на каша. Добавя се месото и ястието се залива с разтопено масло с червен пипер.
Продукти
- 1 пиле (около 1,5 кг)
- 200 г грухана пшеница
- 1 глава лук
- 80 г краве масло
- 1 ч.л. червен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете пилето в голямо количество вода, заедно с нарязания на едро лук.
- 2. Прецедете бульона и в част от него сварете пшеницата до готовност. Пасирайте половината от тази смес и върнете в съда.
- 3. Обезкостете пилето и махнете кожата. Накъсайте месото на конци.
- 4. Сложете пилето в кашата от пшеница, посолете и гответе още 10–15 минути на слаб огън под капак.
- 5. Загрейте маслото в касерола, посолете и щом кипне, добавете червения пипер и веднага дръпнете от котлона.
- 6. Сервирайте ястието като го полеете с маслото.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Ейнсли Хариът
Мариновано пилешко с гъби и лук
Рецепти Стоян и Лора
Печено пиле с грейви сос
Рецепти Стоян и Лора
Пушено пиле с прясно зеле